Welkom in de Academy: De Kronkels 5a, 3751 LM Bunschoten, UTRECHT 033 7370459 hallo@ingridacademy.nl

TRAINING NOOIT MEER TE DRUK

Wanneer kom je naar de training nooit meer te druk?
Jij hebt altijd nog zoveel te doen. 40 uur in één dag zou je wel prettig vinden.

Waarom, met welk doel?
Je wilt minder druk zijn en minder drukte ervaren. Zodat je werkt vanuit rust en overzicht, en het werkplezier groeit!

Wat levert de training jou op?
+ Jij hebt weer de regie over jouw leven. Praktisch uit zich dat in de invulling van je dagelijkse agenda. Je doet wat belangrijk is en niet alleen wat dringend is.
+ Inzicht in je manier van werken, onthouden en uitvoeren van taken. Hoe kan jij dat slimmer inrichten? We hebben het o.a. over eat that frog, verzamelplekken en multitasken.
+ Je weet hoe je nooit meer te druk bent, doordat je jouw keuzes maakt vanuit rust en overzicht.

Wanneer kan je deelnemen?
Hoe ga je dat nou doen? Je bent al zo druk en dan ook nog naar een training? Plan hem in en kom de afspraak met jezelf na. Het levert je meer op dan dat het je kost, veel meer.

+ Donderdag 24 september 2020 of
+ Dinsdag 17 november 2020
+ Maandag 1 februari 2021
+ Dinsdag 23 maart 2021
+ Dinsdag 11 mei 2021

Tijd
09.00 – 12.00 uur

Locatie
INGRID+ Academy
De Kronkels 5a
3752 LM BUNSCHOTEN (UTRECHT)

Met wie?
Je volgt de training met maximaal acht deelnemers. Alle aandacht voor jou.

Maak je brein leeg met het breindepot

“Erg leuk en erg leerzaam deze training. Heel leuk dat je dit in een klein groepje doet. Presentatie vond ik goed, echt leuk en duidelijk met veel leuke filmpjes. Vooral geleerd dat ik mijn tijd beter moet plannen dus minder positief inschatten. En iedere ochtend ga ik de kikker doorslikken ‘eat that frog!’. Je steekt er echt wat van op! Wat ik ook heel leerzaam vind, is het breindepot. Je moet je brein leegmaken. Daar ga ik heel veel aan hebben. Bedankt!”

Andrea Baas, Schaap&Van Dijk Accountants

Je titel komt hier

“De eerste groene kikker heb ik vanochtend opgegeten. En de push notificaties van Outlook heb ik uitgezet. Ik merk direct meer focus, dus nu al blij met de training Nooit meer te druk.”

Yvanka Wagenaar, Online marketing expert, T-systems

Druk, druk, druk…

Wanneer sprak je voor het laatst iemand die vertelde hoe rustig hij het had? Meestal gaat het zo:

 Heeeeey…

 • Heey!

Wat leuk je te zien. Hoe gaat het me je dan? Druk, druk, druk?

 • Zekers man. Echt druk. Maar ja… Wie niet ook eigenlijk hè? En jij?

Ja joh. Ook druk. Je weet toch?!

Meer tijd hebben we niet om bij te kletsen. We rennen alweer door. We zijn ook hartstikke druk. Het volgende scenario is vast ook heel herkenbaar voor je.

Bang dat je de mails niet weggewerkt krijgt en dat die ene collega op zeker gaat zeiken als je ‘t rapport niet op tijd oplevert? Je denkt ondertussen al aan de kinderen die om 17.00 uur graag opgehaald worden willen worden van het Kinderdagverblijf. Maar het kan nog tot half zeven. Dus er is wat rek. Oh…De was! Nee wat dom! Die ben je vergeten nog in de droger te doen voor je vertrok. Als je vanmiddag thuis komt, is dat prio 1. Anders gaat het zo stinken. Oh, en wat appt je moeder nu? Ze moet weten of ze morgenavond je dochter naar hockey moet brengen. Hmmmm. Je denkt even na. Scheelt wel. Dus, ‘ja’ app je terug. Wat was je nu ook alweer aan het doen? Tuurlijk ja, dat rapport! Je ziet een rood aangelopen collega al voor je geestesoog verschijnen. Snel aan de slag nu!

Timemanagement in combi met aandacht

Deze drukte inderdaad herkenbaar voor je? Word je vaak opgeslokt door alles wat nog moet en verlies je dan weleens de focus? Vind je het fijn om je bewust te worden van je tijd? Maar ook van je aandacht? Want…van ‘als een kip zonder kop rondrennen, wordt niemand echt vrolijk. Toch? Timemanagement is wat we nodig hebben. Maar dat niet alleen. Daar redden we het niet mee. Ook aandachtsmanagement hebben we nodig. Wil jij daar meer over weten? Kom de Training van INGRID+ Academy volgen. Of…als je het niet te druk hebt 😉… lees in ieder geval nog even door…

Timemanagement is het organiseren van het werk dat je nu niet aan het doen bent, zodat je je NU rustig kunt focussen op het doen van de hoogste prioriteit. Met aandachtsmanagement krijg je weer regie over waar jij jouw kostbare tijd aan besteed. Wij geven je in een drie uur durende training allerhande tips en trucs om dit in jouw leven te integreren.

Alvast wat tips:

 • Hoe wil jij bereikbaar zijn? Spreek dat in op je voicemail. Laat mensen weten wat je wilt.
 • Ben je heel, heel druk? Sta op en ga 10 minuten stevig wandelen.
 • Timemanagement draait om het organiseren van het werk dat je nu niet aan het doen bent zodat je je kunt focussen op wat je wel doet op dit moment.
 • Je krijgt pas rust als je kiest vanuit een compleet overzicht. Haal losse eindjes uit je hoofd en plaats het in een extern geheugen.
 • Kan het binnen 5 minuten dan mag het tussendoor. Zo niet dan moet het op de lijst.
 • Gun jezelf voor je in de tredmolen van bedrijvigheid stapt, de tijd om helder na te denken over welke taak de meeste voorrang moet krijgen en maak de noodzakelijke keuzes. Bepaal je ‘red flag.’ Bijvoorbeeld, de krant belandt dagelijks ongelezen in de prullenbak.

IJzersterke gewoonten

Je hebt geen ijzeren wilskracht nodig maar ijzersterke gewoonten. We strooien er weer een paar voor je.

 • Zet al je notificaties uit.
 • Open niet uit gewoonte je mail, app, insta, fb, twitter of google.
 • Stop gedachtenloops (dingen die je nog moet doen) schrijf het op en laat het niet meer toe in je hoofd
 • Plan tijd in voor onvoorziene taken
 • Plan afspraken als bezet, ook de afspraken met jezelf en je Netflixserie.
 • Focus op 1 taak
 • Kies je verzamelpunten (post, facturen, school, vrijwilligerswerk)
 • Je telefoon? Het is echt waar. Hij kan uit!
 • Verwijder visuele verleiding. Waarom ligt die telefoon naast je?
 • En ja, houd telefoons weg bij vergaderingen en afspraken.
 • Bijzaken hebben de neiging om het zicht op de hoofdzaken te vertroebelen. Zet een klok. Bewaak je tijd.
 • Houd eens bij hoe vaak je jezelf afleidt! Word je bewuster van al die keren dat je opstaat en opkijkt, en betrap jezelf erop dat je  aan het schakelen bent.

In de training Nooit meer te druk van INGRID+ Academy gaan we met aandacht voor jou aan de slag met het management van je tijd en aandacht. Wil je dit? Schrijf je in. We zien je graag!

Ps. Ben jij er trots op, dat jij zo goed kunt multitasken? Dan hebben we een nieuwtje voor je. Onderzoek van Harold Pashler wees uit dat het brein van  Harvard studenten ten tijde van multitasken vergelijkbaar werd met het brein van een 8-jarige! Oeps…

Wat kunnen we voor je doen? vertel het ons.

4 + 14 =

Voordat je verder leest...

Ontvang net als 1.007 andere professionals elke week de INGRID+ Academy nieuwsbrief met inspirerende verhalen, must-see TEDtalks en originele tips waardoor jouw relaties sterker worden. Geen zorgen, het is gratis en het kost je slechts een paar seconden. 

Bedankt voor je aanmelding! Onze eerste tips verschijnen binnenkort in je inbox. Yihaa!