TRAINING STORYTELLING: VERTEL JE VERHAAL

Wanneer kom je naar de training Storytelling: vertel je verhaal?
Je wilt een krachtige presentatie, toespraak of speech geven. 

Waarom, met welk doel?
Je leert presenteren als jezelf in verbinding met jouw publiek; zo komt je boodschap binnen. 

Wat levert de training jou op?
+ Je wordt bewust van jouw unieke manier van presenteren; waar ben je sterk in en wat kan beter? Dit oefen je ook!
+ Jouw verhaal krachtig presenteren zodat het boeit tot de laatste minuut.
+ Je bent je bewust van de elementen die jij kunt beïnvloeden en bepalen zodat je boodschap binnen komt. Denk aan intonatie, gebaren, stiltes en connecten.

Wanneer kan je deelnemen?
De training Storytelling: Vertel je verhaal vindt plaats op

+ Maandag 30 maart 2020 of
+ Vrijdag 8 mei 2020

Tijd
09.00 – 12.00 uur

Dit mag je meenemen
Jouw smartphone (je gaat filmen met je eigen mobiel)

Locatie
INGRID+ Academy
De Kronkels 5a
3752 LM Bunschoten

Met wie?
Je volgt de training met maximaal acht deelnemers. Alle aandacht voor jou.

Via deze weg wil ik je bedanken voor de perfecte training die we gisteren hebben beleefd. De training was intensief, maar boeiend van begin tot het eind. Ondanks het feit dat ik al heel wat presentaties heb gehouden, heb ik er veel van opgestoken. Bedankt.
Ruud Mantingh

Directeur, Aequator

Presenteren als de beste…

(versie van jezelf)

Ingrid Nagel aan het woord

,,Weet je Ingrid… zo ’n dag, waarvan ook nog eens tv-opnames worden gemaakt, kost natuurlijk wel wat. En tja… ik moet toch ff voor driehonderd man spreken en indirect natuurlijk voor vele duizenden mensen. Dus m’n vrouw zei: ‘Ga ff naar Ingrid, want ’t moet wel goed.’ Dus, nou, hier ben ik.”

Het was een dominee die daar op een mooie dag ons pand binnen viel. Ken jij ze? Bij ons lopen ze regelmatig binnen. Ik ken er sinds de laatste tien jaar meer dan ooit. Bezoek ik iedere zondag drie verschillende kerken dan? Uh, nee, echt niet hoor. Het zit zo. Ken je de EO? Ja, die van ‘Leef je geloof’. Je weet wel: de Evangelische Omroep. Die EO maakt programma’s zoals ‘De Kapel’, een meditatief magazine en ‘Nederland Zingt,’ een programma waarin kerkdiensten in Nederland in beeld worden gebracht. Dominees (ook wel voorgangers en predikanten genoemd) zijn geleerde, slimme mensen, maar ze hebben vaak een grote valkuil: Ze willen teveel vertellen! Precies daar kom ik om de hoek kijken.

Kernboodschap

Want dat is natuurlijk de crux hè. Je moet je voor een krachtige presentatie (een preek is eigenlijk ook een presentatie) echt beperken tot een kernboodschap! Dus ik zeg dan: ‘Wil je een goede preek schrijven? Bedenk dan wat jouw luisteraar moet gaan doen, laten of nooit meer vergeten. Dan heb je je kernboodschap beet, en kun je een goed verhaal vertellen.

Krenten uit de pap

In het geval van deze dominee die een voordracht moest verzorgen tijdens een uitzending van Nederland Zingt, is het extra lastig dat hij een ‘dubbel’ publiek heeft. De kijkers thuis in pyjama op de bank met een zachtgekookt eitje, jus d’orange en kopje koffie en de mooi aangeklede mensen in de kerk. Beide zijn zíjn publiek. Hoe ga je daarmee om? Ik mag al jaren met veel plezier al die predikanten, voorgangers en dominees helpen om tijdens die uitzendingen de beste versie van zichzelf te zijn. ‘De krenten uit de pap’, voor ons.  Ik help ze dan met Storydesign (het verhaal opbouwen) en Storytelling (de presentatie zelf). In een aantal één-op-één sessies (kan ook in een groep) gaan we aan de slag en probeer ik hem of haar ‘van- zelf-sprekend’ te laten presenteren.

Geen trucs

Bij mij geen trucjes! Heb jij daar ook zo’n hekel aan? Zo’n spreker die zich totaal niet ‘comfy’ voelt omdat hij een verhaal voorleest of presenteert in woorden die helemaal niet van hem zijn? Zo jammer en onnodig als je het mij vraagt.

Moet jij binnenkort ‘even’ een ‘praatje’, presentatie, voordracht of misschien wel een preek  houden? Alsof je het, met dat ‘even’, zomaar uit je mouw schudt. Maar jij en ik weten beide: Je kunt er jaren later nog om herinnerd worden als het niet zo lekker liep. Wij helpen je bij INGRID+ Academy graag aan een krachtige presentatie waarin jij als de beste versie van jezelf je publiek overtuigt, enthousiasmeert, welkom heet, oproept of wat je dan ook wilt! We trainen je één op één of in een groep met behulp van video, praktijkopdrachten en heel veel bruikbare adviezen. Onder andere non-verbale communicatie, klemtoon, contact maken, spreektaal, stopwoordjes, beeldend vertellen, een punt zetten en nog heel veel meer komt voorbij. Zien we je?

Ps. Check ook de training Storydesign: ontwerp je verhaal of onze andere leuke (presentatie-)trainingen.

Wat kunnen we voor je doen? vertel het ons.

11 + 11 =

Meld je nu aan!

Ontvang wekelijks (gratis) de INGRID+ Academy mailing.
Met mediatips, verrassende verhalen en vragen die je aan het denken zetten.
Mogen wij jou inspireren? 

Gefeliciteerd. Het is gelukt! Jouw naam en e-mailadres staan op de mailinglist. Vanaf nu ontvang je wekelijks inspiratie in jouw mailbox waarmee jij jouw relaties sterker maakt. Want daar gaat het om. Relaties sterker maken. #maakrelatiessterker ingridacademy.nl