Welkom in de Academy: De Kronkels 5a, 3751 LM Bunschoten, UTRECHT 033 7370459 hallo@ingridacademy.nl

TRAINING STORYTELLING: VERTEL JE VERHAAL

Wanneer kom je naar de training Storytelling: vertel je verhaal?
Je wilt een krachtige presentatie, toespraak of speech geven. 

Waarom, met welk doel?
Je leert presenteren als jezelf in verbinding met jouw publiek; zo komt je boodschap binnen. 

Wat levert de training jou op?
+ Je wordt bewust van jouw unieke manier van presenteren; waar ben je sterk in en wat kan beter? Dit oefen je ook!

+ Jouw verhaal krachtig presenteren zodat het boeit tot de laatste minuut.

+ Je bent je bewust van de elementen die jij kunt beïnvloeden en bepalen zodat je boodschap binnen komt. Denk aan intonatie, gebaren, stiltes en connecten.

Wanneer kan je deelnemen?
De training Storytelling: Vertel je verhaal vindt plaats op:

+ Donderdag 12 november 2020
+ Maandag 15 februari 2021
+ Donderdag 25 maart 2021
+ Maandag 7 juni 2021

Tijd
09.00 – 12.00 uur

Dit mag je meenemen
Jouw smartphone (opgeladen en met voldoende opslagruimte) en je koptelefoon/oordopjes. Je gaat filmen met je eigen mobiel.

Locatie
INGRID+ Academy
De Kronkels 5a
3752 LM BUNSCHOTEN (UTRECHT)

Met wie?
Je volgt de training met maximaal acht deelnemers. Alle aandacht voor jou.

Ondanks vele presentaties, toch veel opgestoken. Bedankt.

Via deze weg wil ik je bedanken voor de perfecte training die we gisteren hebben beleefd. De training was intensief, maar boeiend van het begin tot het eind. Ondanks dat ik veel presentaties heb gehouden, heb ik er veel aan gehad. Bedankt. 

Ruud Mantingh, directeur Aequator

De sfeer van de training was heel fijn

 

“De sfeer van de training vond ik heel fijn. Kort geleden heb ik kennis gemaakt met een andere presentatiecoach, waarbij ik geen prettig gevoel heb. Ik zag dus een beetje op tegen deze training… Prettig is het dat Ingrid als coach nergens onnatuurlijk ‘aanvoelt’. En dat maakt het gemakkelijk open te zijn en te delen.Wat ik prettig vond aan de samenwerking? Wat niet? …nee, dat is flauw. Er was veel tijd om aan elkaar te wennen, daardoor kwam ik wel op de praatstoel te zitten. Voor een dominee, die vooral moet luisteren, is dat best eens prettig!”

 

Janneke Nijboer, dominee

Ik durf nu persoonlijker te worden

 

“Dankzij deze intensieve een-op-een coaching durf ik nu persoonlijker te worden wanneer ik mijn verhaal vertel. Dat heeft concreet geleid tot een verandering in mijn manier van presenteren. Deze training van harte aanbevolen.”

Geert Jan Prins, managing parnter Will2Sustain

Veel preekervaring, toch veel geleerd

“Het was een mooi gezicht: vier dominees en een parttime voorganger die een cursus ‘preken’ kregen. En het waren niet de minsten: allemaal voorgangers van het tv-programma De Kapel (Npo 2) op zondagmorgen. Bij elkaar meer dan honderd jaar aan preekervaring. En ze kregen een cursus… preken. We luisterden ademloos.We leerden weer wat we allang wisten, maar wat we graag opnieuw wilden horen: dat bij de kijkers, de luiseraars en de mensen in de kerk maar één zin, één regel, één boodschap blijft hangen. Hoe zorg je er nou voor dat je zo preekt, dat de mensen ademloos blijven luisteren, en dat ze die ene boodschap van de zondag meenemen? Ik heb er in ieder geval weer heel veel van geleerd.”

Andries Knevel, televisiepresentator, schrijver, preker en spreker

Presenteren als de beste…

(versie van jezelf)

Ingrid Nagel aan het woord

,,Weet je Ingrid… zo ’n dag, waarvan ook nog eens tv-opnames worden gemaakt, kost natuurlijk wel wat. En tja… ik moet toch ff voor driehonderd man spreken en indirect natuurlijk voor vele duizenden mensen. Dus m’n vrouw zei: ‘Ga ff naar Ingrid, want ‘t moet wel goed.’ Dus, nou, hier ben ik.”

Het was een dominee die daar op een mooie dag ons pand binnen viel. Ken jij ze? Bij ons lopen ze regelmatig binnen. Ik ken er sinds de laatste tien jaar meer dan ooit. Bezoek ik iedere zondag drie verschillende kerken dan? Uh, nee, echt niet hoor. Het zit zo. Ken je de EO? Ja, die van ‘Leef je geloof’. Je weet wel: de Evangelische Omroep. Die EO maakt programma’s zoals ‘De Kapel’, een meditatief magazine en ‘Nederland Zingt,’ een programma waarin kerkdiensten in Nederland in beeld worden gebracht. Dominees (ook wel voorgangers en predikanten genoemd) zijn geleerde, slimme mensen, maar ze hebben vaak een grote valkuil: Ze willen teveel vertellen! Precies daar kom ik om de hoek kijken.

Kernboodschap

Want dat is natuurlijk de crux hè. Je moet je voor een krachtige presentatie (een preek is eigenlijk ook een presentatie) echt beperken tot een kernboodschap! Dus ik zeg dan: ‘Wil je een goede preek schrijven? Bedenk dan wat jouw luisteraar moet gaan doen, laten of nooit meer vergeten. Dan heb je je kernboodschap beet, en kun je een goed verhaal vertellen.

Krenten uit de pap

In het geval van deze dominee die een voordracht moest verzorgen tijdens een uitzending van Nederland Zingt, is het extra lastig dat hij een ‘dubbel’ publiek heeft. De kijkers thuis in pyjama op de bank met een zachtgekookt eitje, jus d’orange en kopje koffie en de mooi aangeklede mensen in de kerk. Beide zijn zíjn publiek. Hoe ga je daarmee om? Ik mag al jaren met veel plezier al die predikanten, voorgangers en dominees helpen om tijdens die uitzendingen de beste versie van zichzelf te zijn. ‘De krenten uit de pap’, voor ons.  Ik help ze dan met (het verhaal opbouwen) en Storytelling (de presentatie zelf). In een aantal één-op-één sessies (kan ook in een groep) gaan we aan de slag en probeer ik hem of haar ‘van- zelf-sprekend’ te laten presenteren.

Geen trucs tijdens de training Storytelling

Bij mij geen trucjes! Heb jij daar ook zo’n hekel aan? Zo’n spreker die zich totaal niet ‘comfy’ voelt omdat hij een verhaal voorleest of presenteert in woorden die helemaal niet van hem zijn? Zo jammer en onnodig als je het mij vraagt.

Moet jij binnenkort ‘even’ een ‘praatje’, presentatie, voordracht of misschien wel een preek  houden? Alsof je het, met dat ‘even’, zomaar uit je mouw schudt. Maar jij en ik weten beide: Je kunt er jaren later nog om herinnerd worden als het niet zo lekker liep. Wij helpen je bij INGRID+ Academy graag aan een krachtige presentatie waarin jij als de beste versie van jezelf je publiek overtuigt, enthousiasmeert, welkom heet, oproept of wat je dan ook wilt! We trainen je één op één of in een groep met behulp van video, praktijkopdrachten en heel veel bruikbare adviezen. Onder andere non-verbale communicatie, klemtoon, contact maken, spreektaal, stopwoordjes, beeldend vertellen, een punt zetten en nog heel veel meer komt voorbij. Zien we je?

Ps. Check ook de training Storydesign: ontwerp je verhaal of onze andere leuke (presentatie-)trainingen.

Wat kunnen we voor je doen? vertel het ons.

1 + 1 =

Voordat je verder leest...

Ontvang net als 1.007 andere professionals elke week de INGRID+ Academy nieuwsbrief met inspirerende verhalen, must-see TEDtalks en originele tips waardoor jouw relaties sterker worden. Geen zorgen, het is gratis en het kost je slechts een paar seconden. 

Bedankt voor je aanmelding! Onze eerste tips verschijnen binnenkort in je inbox. Yihaa!