Welkom in de Academy: De Kronkels 5a, 3751 LM Bunschoten, UTRECHT 033 7370459 hallo@ingridacademy.nl

TRAINING SOLLICITATIEGESPREK VOORBEREIDEN

Wanneer kom je naar de training Sollicitatiegesprek voorbereiden?
Als je de uitnodiging hebt of verwacht voor het sollicitatiegesprek of het kennismakingsgesprek.

Waarom?
Omdat je die baan echt graag wilt en jij wilt dat de selectiecommissie denkt ‘Ja, die persoon moeten we echt een aanbod doen!’ 

Wat levert de training jou op?
+ Voortaan vol zelfvertrouwen het gesprek in.
+ Je bereidt je gesprek veel sneller voor dan dat je thuis zit ‘te ploeteren’.
+ Je weet welke vragen je kan verwachten én hoe je die slim beantwoordt.
+ Vaardigheden om het gesprek te sturen naar de punten waar jij de nadruk op wilt leggen.
+ Je laat hoe dan ook een super goede indruk achter.

Wanneer kan je deelnemen?
Je bent van harte welkom als je vol zelfvertrouwen en met energie en de juiste gesprekstools het gesprek in wilt gaan met als doel: die nieuwe baan!

Volg de training een-op-een via een gouden uurtje.

Tijd
09.00 – 12.00 uur

Locatie
INGRID+ Academy
De Kronkels 5a
3752 LM BUNSCHOTEN (UTRECHT)

Met wie?
Je volgt de training alleen. Alle aandacht voor jou en het gesprek.

Enorm fijn om te oefenen met trainingsacteur

 

“Iedere keer mocht ik op gesprek en iedere keer werd ik afgewezen! Dat was ik zo zat dat ik besloot maar eens te investeren. En geloof het of niet maar na het volgen van de training Sollicitatiegesprek voorbereiden mocht ik weer op gesprek. Dit keer bij het AMC. Hier wilde ik heel graag aan de slag! Het gesprek heb ik voorbereid en geoefend met trainingsacteur Janneke van INGRID+ Academy. Dat was enorm fijn! Mijn zelfvertrouwen groeide, ik wist mijn rol en inmiddels werk ik alweer 7 maanden als verpleegkundige in het AMC! Denk jij na over de volgende stap in je carrière? Laat INGRID+ Academy je helpen!”

 

Nina Huijbrechts, verpleegkundige Amsterdam UMC, locatie AMC

Training Sollicitatiegesprek

Ingrid Nagel aan het woord

Heb jij wel eens een sollicitatiegesprek gehad waarbij aan het eind werd gevraagd: ‘en…heb jij nog vragen?’ En jij antwoordt dan, terwijl er drie paar ogen op je gericht zijn van mannen in trendy overhemden met hippe motiefjes en een dame in een mantelpakje (die van HR): ‘Nee, ik geloof dat alles wel besproken is.’ Vervolgens stap je in de tram en denk je: ‘Oh noooo… dat had ik moeten vragen. Vergeten! Stom!’ Of: ‘Had ik geen betere indruk achtergelaten als ik wel nog zo’n super intelligente vraag had gesteld?

Zo ben ik zelf wel eens aangenomen in een functie waar ik tevoren de vraag had moeten stellen: ‘Waarom is de functie vacant geworden?’ Na een dag lang door een psycholoog getest te zijn en een drietal gesprekken gevoerd te hebben bij de organisatie, mocht ik achter een bureau plaatsnemen waarvandaan ik de Dom van Utrecht zag. Schitterend toch? Maar wat bleek? Ik was dus de 4e die van dat uitzicht mocht genieten… in laten we zeggen drie jaar tijd. De vijfde volgde me snel op. Niet wat ik ervan gehoopt had natuurlijk. Ik was vooral bezig geweest met mezelf verkopen. Nu weet ik gelukkig beter.

Wij houden bij INGRID+ Academy erg van de leus ‘Wie zich vergeet voor te bereiden, bereidt zich voor vergeten te worden.’ Voorbereiding is dus belangrijk. Slaap je de avond tevoren ook een stuk beter van. We kunnen je vast verklappen: Er zijn drie basisvragen die altijd aan je worden gesteld. In welke vorm dan ook. Ik vertel ze je graag, dit zijn ze:  1. Waarom wil jij bij deze organisatie werken? 2. Waarom wil jij deze functie? 3. Wat maakt jou de geschikte kandidaat?

hoezo deze organisatie?

Vaak gedacht dat het niet zoveel uitmaakt bij welke organisatie je werkt? Maar denk je eens in: De LIDL, de JUMBO of de Albert Heijn zijn toch compleet verschillende supermarkten? Ook is een supermarkt iets heel anders dan een modeketen als H&M of een ingenieursbureau Boskalis. En jij wilt je functie van controller overal uitvoeren?  ‘Zo zeg eens, waarom wil je bij ons werken?’ en jij geeft aan dat het een leuk bedrijf is en lekker dichtbij huis. Aha…! Uhm…of niet zo indrukwekkend eigenlijk toch? Het laat niet zien dat je je goed hebt ingelezen in de organisatie. Hoe gemotiveerd ben je eigenlijk om juist bij dat bedrijf te werken? Verdiep je in de missie en de visie achter een bedrijf, en zorg dat je goed weet wat ze doen.

Waarom deze functie?

Hoe zeg je overtuigend tegen die selectiecommissie van mannen in trendy overhemden en een dame van HR in een mantelpakje dat jij nu eenmaal geknipt bent voor de baan? Dat wil je eerlijk en oprecht doen. En natuurlijk wil je ook nog een beetje intelligent overkomen. Toch? Dat klinkt ‘vet ingewikkeld’ vind je niet? Hierbij deze super geweldige, direct uitvoerbare en simpele tip:  Stap 1. Noteer bij het voorbereiden van je sollicitatie de taken die bij de functie horen (die uit de functie omschrijving). 2. Zet een krul achter de taken waar jij een glimlach van krijgt. In het sollicitatiegesprek begin je daarover, praat je daarover, vertel je daarover! En met de ‘sparkle’ in je ogen ben je onweerstaanbaar!

Jij de beste?

Wat maakt jou de meest geschikte kandidaat? Vraag jij jezelf wel eens af terwijl je heerlijk in je eentje een wandeling maakt in de altijd rustgevende polder of door het schitterende bos met de indrukwekkende kastanjebomen ‘Wie ben ik?’ of (en soms ook en) ‘Waarom ben ik hier?’ Goede vragen. Wel met mate. Laat die vragen je niet verwarren. Want voor een sollicitatiegesprek zul je er nog een schepje bovenop moeten doen. Wie ben jij? Wat kan jij? Wat wil jij? Kom maar op met die antwoorden!

Als je het lastig vindt om die antwoorden zo uit je mouw te schudden, dan is de training Ontdek je talent misschien wel wat voor jou, maar dat even tussen haakjes. ‘Ik kan goed schrijven, ik heb 15 jaar ervaring, ik ben een mensen-mens, erg daadkrachtig ook.’ Leuk voor je. Maar wat heeft je nieuwe potentiële werkgever eraan? Kort gezegd: spreek in opbrengsten voor de organisatie. Ze hebben een probleem, of misschien wel heel veel, waar ze een oplossing voor zoeken. JIJ bent het antwoord! Vertel ze waarom.

Hoe laat je die goede indruk achter?

Ok… samenvattend zijn er dus drie vragen die zeker gesteld gaan worden (we hebben in de training trouwens een gratis e-boek voor je met 50 vragen die jou gesteld kunnen worden en 20 die jij kunt stellen. Zeker te weten dat je daarmee goed voorbereid bent). Spannend? Ja, natuurlijk. Hartstikke. Daarom ondersteunen we jou ook graag met onze  training Sollicitatiegesprek voorbereiden! Dan is het daarna lang niet meer zo moeilijk.

Op welke manier laat jij die goede indruk achter? Hoe formuleer je je antwoorden slim? Wanneer praat je wel of juist niet? En hoe lang praat je? Wanneer stel je een vraag. Of is dat juist onbeleefd? Wat vraag je wel of niet? Twijfel je wel eens of je al moet vragen naar salaris en werkdagen? We bespreken het allemaal! Daarnaast gaan we oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Kom jij je ook bij ons voorbereiden op de baan van je leven? Schrijf je in voor de training Sollicitatiegesprek voorbereiden.

WAT KUNNEN WE VOOR JE DOEN? VERTEL HET ONS.

12 + 8 =

Voordat je verder leest...

Ontvang net als 1.007 andere professionals elke week de INGRID+ Academy nieuwsbrief met inspirerende verhalen, must-see TEDtalks en originele tips waardoor jouw relaties sterker worden. Geen zorgen, het is gratis en het kost je slechts een paar seconden. 

Bedankt voor je aanmelding! Onze eerste tips verschijnen binnenkort in je inbox. Yihaa!