TRAINING

SOLLICITATIEGESPREK

VOORBEREIDEN

Wanneer kom je naar de training Sollicitatiegesprek voorbereiden?
Als je de uitnodiging hebt of verwacht voor het sollicitatiegesprek of het kennismakingsgesprek. 

Waarom?
Omdat je die baan echt graag wilt en jij wilt dat de selectiecommissie denkt ‘Ja, die persoon moeten we echt een aanbod doen!’ 

Wat levert de training jou op?
+ Je gaat vol zelfvertrouwen het gesprek in.
+ Je bereid je gesprek veel sneller voor dan dat je thuis zit ‘te ploeteren’.
+ Je weet welke vragen je kan verwachten én hoe je die slim beantwoordt.
+ Je weet het gesprek te sturen naar de punten waar jij de nadruk op wilt leggen.
+ Je laat hoe dan ook een super goede indruk achter.

Wanneer kan je deelnemen?
Je bent van harte welkom als je vol zelfvertrouwen en met energie en de juiste gesprekstools het gesprek in wilt gaan met als doel: die nieuwe baan! 

+ Vrijdag 29 november 2019 of
+ Donderdag 20 februari 2020 of
+ Dinsdag 24 maart 2020

Tijd
09.00 – 12.00 uur

Locatie
INGRID+ Academy
De Kronkels 5a
3752 LM Bunschoten

Met wie?
Je volgt de training met maximaal acht deelnemers. Alle aandacht voor jou en het gesprek.

“Iedere keer mocht ik op gesprek en iedere keer werd ik afgewezen! Dat was ik zo zat dat ik besloot maar eens te investeren. En geloof het of niet maar na het volgen van de carrière trainingen mocht ik weer op gesprek. Dit keer bij het AMC. Hier wilde ik heel graag aan de slag! Het gesprek heb ik voorbereid en geoefend met Janneke, dat was enorm fijn! Mijn zelfvertrouwen groeide, ik wist mijn rol en inmiddels werk ik alweer 7 maanden als verpleegkundige in het AMC! Denk jij na over de volgende stap in je carrière? Laat INGRID+ Academy je helpen!”

Nina Huybrechts

Verpleegkundige - Amsterdam UMC - locatie AMC

Training Sollicitatiegesprek voorbereiden

Dus ik was gisteren bij een #sollicitatiegesprek aanwezig.
Tijdens het interview pakte de kandidaat wat water en schonk het gretig in zijn glas. 
Zo gretig dat het water over de rand van zijn glas liep.

‘Zenuwachtig?’ vroeg de werkgever.
‘Nee, zei de kandidaat, ik geef altijd 110%.’

Heb jij wel eens een sollicitatiegesprek gehad waarbij aan het eind werd gevraagd ‘Heb jij nog vragen?’. En jij antwoordt dan, terwijl er drie paar ogen op je gericht zijn van mannen in trendy overhemden met hippe motiefjes en een dame in een mantelpakje (die van HR) ‘Nee, ik geloof dat alles wel besproken is.’ Vervolgens stap je in de tram en denk je ‘Oh no… dat had ik moeten vragen. Vergeten! Stom!’ Of je vraagt je af ‘Had ik geen betere indruk achtergelaten als ik wel nog zo’n super slimme, intelligente vraag had gesteld?’ Misschien… misschien ook niet. Niet echt duidelijk he dit antwoord? Ik zal hem toelichten. In die ene situatie past zo’n vraag wel, in de andere niet. Maar stel nou dat de situatie zich ervoor leent. Zo’n gesprek waarin de sollicitatiecommissie niet op de wipstoel zit, en jij nog even een punt maken. Snap je? Een punt waarvan de commissie bestaande uit je potentiele collega, je potentiele leidinggevende en die dame van HR achteraf over zeggen ‘Dat is precies wat we nodig hebben’. Maak je punt! Begin over jouw fantastische skills om prachtige rapportages te schrijven waarmee je dus even het hele college van B&W omverblies of vertel over die keer dat je onlinemarketing campagne zo’n succes was dat het bedrijf direct door zijn voorraad heen was. En vervolgens kan je vragen ‘Ik las dat rapportages schrijven een functie-eis is maar hoe belangrijk is dat in deze functie?’ of vraag ‘Wat heeft nu jullie hoogste prio om via een online marketing campagne te lanceren’ Of je laat zien dat je echt interesse hebt in de organisatie tijdens je sollicitatiegesprek door te vragen ‘Wat zijn de belangrijkste problemen waar de organisatie op dit moment mee geconfronteerd wordt?’ Dat klinkt best wel als een super slimme, intelligente vraag toch? Misschien heb je wel een vraag over het waarom van de functie, ook erg interessant om te weten waar je terecht komt ‘Hoe is deze vacature ontstaan?’ of ‘Wat is de reden dat u iemand van buiten aantrekt?’.

Zo ben ik zelf wel eens aangenomen in een functie waar ik deze laatste vraag dus niet stelde… Oliedom als ik nu terugkijk. Maar ja, toen was ik niet wijzer. ‘Waarom werft u iemand van buiten?’ Na een dag lang door een psycholoog getest te zijn, een drietal gesprekken gevoerd te hebben bij de organisatie mocht ik achter een bureau plaatsnemen waarvandaan ik de Dom van Utrecht zag. Schitterend toch? Maar wat bleek? Ik was dus de 4e die van dat uitzicht mocht genieten… in laten we zeggen drie jaar tijd. De vijfde volgde me snel op. Niet wat ik hoopte toen ik mijn super intelligente vragen stelde in het sollicitatiegesprek. Ik vraag me nu dus ook af of ze wel zo intelligent waren. Ik was vooral bezig met mezelf verkopen, en had nog nooit gehoord van een training Sollicitatiegesprek voorbereiden. Het voorbereiden van een sollicitatiegesprek was even snel mijn gesprekspartners door Google halen en de site even snel checken.. Maar een training special om sollicitatiegesprekken voor te bereiden? Om het sollicitatiegesprek te oefenen. Nee, dat kende ik niet en ik vraag me af of ik er heen was gegaan.. Ik wist toch best wel hoe ik zo’n gesprek moest voeren, hoe ingewikkeld kan het zijn? Nou, dat heb ik via de harde weg geleerd. Het was echt best handig geweest. Enfin… een ander vraag kan zijn ‘Hoe ziet een normale werkdag eruit? Hoe is de sfeer van de organisatie?’ Ook fijn als je dat terloops kan stellen tijdens een rondje in de kantoortuin na je sollicitatiegesprek.

Het is fijn om goed voorbereid te zijn hè? Wij houden erg van de leus ‘Wie zich vergeet voor te bereiden, bereidt zich voor vergeten te worden.’ Ik ben niet de enige, want zodra ik die tijdens een training zeg hoor ik allemaal klikjes van de grijs met roze pennen die de deelnemers hebben gekregen en zie ik ze aan de lange, smalle witte tafel druk schrijven. Gepaard met kreten als ‘Dat is een mooie!’ en ‘Die ga ik ophangen.’ Voorbereiding is dus belangrijk. Daarom hebben we ook in de pop-up 50 vragen die aan jou gesteld kunnen worden tijdens een gesprek. Een selectie. Inderdaad 50 vragen is een selectie. Er is wat afgeschreven over solliciteren. Niet zo gek, want we doen het allemaal een paar keer in ons leven. Hoe vaak heb jij gesolliciteerd? Je slaapt de nacht ervoor een stuk beter als je je gesprek goed hebt voorbereid. Maar waar moet je beginnen met voorbereiden?

Er zijn drie basisvragen die altijd aan je worden gesteld. In welke vorm dan ook! Heb je al een idee welke drie dat zijn? Nieuwsgierig? Ik vertel ze je graag, dit zijn ze:

1. Waarom wil jij bij deze organisatie werken?
Vaak gedacht dat het niet zoveel uitmaakt bij welke organisatie je werkt? Wat doet het ertoe als je maar je werk kan doen? Misschien niet leuk om te horen, maar daar win je de strijd niet mee. De LIDL, de JUMBO of de PLUS zijn echt hele andere supermarkten, ook is een supermarkt iets heel anders dan een modeketen H&M iets heel anders dan een ingenieursbureau Boskalis. En jij wilt je functie van controller overal uitvoeren?
‘Zo zeg eens, waarom wil je bij ons werken?’ en jij geeft aan dat het een leuk bedrijf is en lekker dichtbij huis. Aha… dat maakt indruk. Ik merk dat je je goed hebt ingelezen in onze organisatie. Hoe gemotiveerd ben je eigenlijk om bij ons te werken? En fijn dat je ook zo achter onze visie staat om alleen duurzame producten in te kopen. NOT!
Weet waarom je iets wilt. In dit geval waarom je bij deze organisatie wilt werken. Bekijk de website van de organisatie goed. Wat is hun missie, hun visie en wat doen ze eigenlijk? Onlangs kwam ik op een site van een potentiële klant van ons en ik begreep maar niet wat ze deden. Echt niet! Ik was diep onder de indruk van de cv’s die werden geshowd van de partners van het bedrijf. De dure, mooie woorden. Maar ik heb telefonisch aan een medewerker moeten vragen ‘Wat doen jullie nou eigenlijk?’. Zij wist het overigens met een prachtig voorbeeld te verduidelijken. Ok, dat is dus de eerste vraag die je misschien niet als eerste maar 100% zeker te weten gesteld krijgt. Dus voorbereiden maar dat antwoord op de vraag ‘waarom wil je bij ons werken?’

2. Waarom wil jij deze functie?
Zit je ’s avonds om 22.00 uur, terwijl je eigenlijk lekker je Netflixserie verder wil kijken want zo supermegaspannend en je wilt gewoon heel graag weten hoe het afloopt met Doron… en of zijn collega het nu wel of niet gaat opbiechten dat hij vreemd gaat met zijn vrouw en daarnaast ben je zo benieuwd of ze Boaz vinden. Enfin je zit dus heerlijk op de bank, neemt nog een slokje rode wijn en ja je weet dat je eigenlijk echt nog even je gesprek moet voorbereiden. Rijkelijk laat maar hee weet je hoe snel zo’n dag voorbij vliegt… *Zucht* Waarom eigenlijk? Waarom wil jij die functie? Wat is de reden dat je die functie van consultant, recruiter, trainer, verpleegkundige, controller, online marketeer, accountant, onderzoeksjournalist, specialistisch adviseur, verkoper, zorgmanager wilt? Dat is best lastig om even over na te denken? Hoe maak je dat concreet? Hoe zeg je dat scherp en overtuigend tegen die selectiecommissie met die mannen in trendy overhemden en een dame van HR in een mantelpakje? En ja, soms wil die samenstelling weleens wisselen dan blijkt de dame in mantelpakje jouw leidinggevende en de man met de Happy socks a la minister Hugo de Jonge in zijn Van Bommeltjes de HR-manager. Maar goed waar het om gaat is dat jij ze moet overtuigen en dus een goed antwoord nodig hebt. Eerlijk, oprecht en het moet ook nog eens echt zeggen wie jij bent en nog een beetje intelligent overkomen. Toch? Dat klinkt vet ingewikkeld vind je niet? Hier bij deze onze supergeweldige, direct uitvoerbare en simpele tip… En met simpel bedoel ik ook simpel, zelfs zooooo simpel dat kan je zelfs doen terwijl je Fauda even op pauze zet. Klaar ok? Komt die? Stap 1. Noteer de taken die bij de functie horen (die uit de functie omschrijving). 2. Zet een krul achter de taken waar jij een glimlach van krijgt (geeft je dat ook zo’n goed gevoel? Dat doet je denken aan vroeger he zo’n krulletje). Je zet jouw krullen dus achter de taken die jij jezelf wel ziet doen. In het sollicitatiegesprek begin je daarover, praat je daarover, vertel je daarover! En met de sparkle in je ogen ben je onweerstaanbaar!

3. Wat maakt jou de geschikte kandidaat?
Vraag jij jezelf wel eens af terwijl je heerlijk in je eentje een wandeling maakt in de altijd rustgevende polder of door het schitterende bos met de indrukwekkende kastanjebomen ‘Wie ben ik?’ of (en soms ook en) ‘Waarom ben ik hier?’ Goede vraag. Zo nu en dan, want die vraag te vaak stellen zorgt voor kopzorgen. En dat is dan weer niet handig kopzorgen terwijl je solliciteert. Hoewel ze je soms wel kopzorgen kunnen geven maar daar kan je dus wat aan doen door die goede voorbereiding van het sollicitatiegesprek. Maar als je een sollicitatiegesprek voorbereid doe ik er nog een schepje bovenop: Wie ben jij? Wat kan jij? Wat wil jij? Kom maar op met die antwoorden! Als je het lastig vindt om die antwoorden zo uit je mouw te schudden dan is de training Ontdek je talent misschien een beter optie dan de training Sollicitatiegesprek voorbereiden. Want hoe relaxt is het om een nieuwe functie te hebben waar je helemaal congruent mee bent, dus dat je denken, voelen en doen helemaal in een lijn liggen? Dat je echt, maar dan ook echt, echt, heel echt happy wordt van je werk! En dan niet alleen omdat ze ervoor zorgen dat je mojito’s kan drinken met je vrienden in die ene hippe cocktailbar of heerlijk kan dineren bij die tent met michellinster of zo’n superhippe smoothie met verse gojibessen en lijnzaad kan bestellen wanneer je daar zin in hebt. Nee, je voelt aan alles dat je die baan ook wel zou willen doen, al was het vrijwillig!! Dat, precies dat gevoel. Terug naar jij als meest geschikte kandidaat voor deze functie. Ik denk dat ook jij geneigd bent om te zeggen waar je goed in bent. Ja toch, wat kwam in je op? Wie ben jij, wat kan jij, wat wil jij? Ik kan goed schrijven, ik heb 15 jaar ervaring, ik ben een mensen-mens, erg daadkrachtig ook. Mooi dankjewel voor het delen, maar… wat heb ik eraan? Een superbelangrijke tip: verander je mindset. Vertel wat jouw mogelijke, nieuwe geweldige werkgever eraan heeft! Kort gezegd: praat in opbrengsten voor de organisatie. Ze hebben een probleem, of misschien wel heel veel, waar ze een oplossing voor zoeken. JIJ! Vertel ze waarom.

 

Ok samenvattend zijn er dus zeker drie (maar hier download jij gratis dus dat dikke e-boek met die 50 vragen die zij jou kunnen stellen en die 20 die jij hun kan stellen) vragen die jou gesteld worden!

100%, absoluut zeker weten. In echt alle, alle, alle sollicitatiegesprekken komen deze drie vragen aan de beurt. Heb je ooit een sollicitatiegesprek gehad? Misschien voor je bijbaan? Of om toegelaten te worden tot een studie? Of voor de baan waar je nu in zit? Herken je de vragen? Altijd komen ze terug: dus ga niet op gesprek voordat jij een antwoord hebt bepaald op deze vragen. 1. Waarom wil je deze functie. 2. Waarom wil je bij ons werken? 3. Waarom moet ik jou kiezen en niet die sollicitant die net voor jou hier was?

Moeilijk? Ja, klopt. Hartstikke moeilijk. Daarom ook deze training! Dan is het daarna lang niet meer zo moeilijk. Want antwoord op al deze vragen bedenken we tijdens de training Sollicitatiegesprek voorbereiden. Neem dus zeker even de vacature (of vacatures) mee van de organisatie(s) waar jij binnenkort een sollicitatiegesprek voert. Hoe laat jij die goede indruk achter? En maak het niet te spannend allemaal (en nee dat betekent niet dat ik je nu een vrijbrief geef om je niet voor te bereiden) het zijn ook gewoon mensen in mooie kleding met wie je over een paar weken wellicht tips deelt over welke serie hij of zij echt absoluut moet kijken op Netflix (mijn tip nu: FAUDA, nadat je klaar bent met voorbereiden dan…) Hoe formuleer je het slim? Wanneer praat je wel of juist niet? En hoe lang praat je, wanneer stel je een vraag. Of is dat juist onbeleefd? Hoe zit dat? Wat vraag je wel of niet? Twijfel je wel eens of je al moet vragen naar salaris en werkdagen? Bespreken we!

Heb je dat wel eens dat je precies weet wat je wilt zeggen, en dat het prachtig klinkt in je hoofd, maar zodra je het zeg hapert het. Precies de reden dat wij gaan oefenen, gewoon echt oefenen. Dat geeft zekerheid! En echt oefenen. Dus met de tips en vragen uit echte sollicitatiegesprekken. Dus ben je uitgenodigd (of weet je ongeveer 90% zeker dat dit heel binnenkort gaat gebeuren) en wil je die baan? Is die functie jou op het lijf geschreven en wil je gewoon heel graag bij dat bedrijf, bij die organisatie werken? Wat dan?

Hoe nu verder? Ben je member van de INGRID+ Academy dan is het simpel open de Pay n Plan app en schrijf je in voor de training. Ben je nog geen member? Dan is het ook simpel. Laat een bericht achter, mail hallo@ingridacademy.nl of bel 033-7370459, vertel dat je deze training wilt volgen en wij helpen je verder!

WAT KUNNEN WE VOOR JE DOEN? VERTEL HET ONS.

 

10 + 1 =