Welkom in de Academy: De Kronkels 5a, 3751 LM Bunschoten, UTRECHT 033 7370459 hallo@ingridacademy.nl

INTERVIEW –

In gesprek met Bert Hulsbergen

Wist je dat wij ook aanvullend onderwijs verzorgen voor MBO niveau 4 studenten? Sinds 2015 hebben we een samenwerking met IW Nederland en ontwikkelen en verzorgen we voor verschillende MBO’s door Nederland lesprogramma’s in social skills. Ook wel soft skills genoemd. Dit schooljaar namen we voor het eerst 50% van de MBO niveau 4 opleiding BBL Technisch leidinggeven (crebo 25161) voor onze rekening. De gelukkigen? Studenten van ROC Aventus. Uiteraard doceerden we weer in sociale- en communicatieve vaardigheden en in presentatievaardigheden, specifiek toegespitst op technisch leidinggevenden waar deze doelgroep voor leert. Wat was het een prachtig jaar en wat geweldig dat wij een rol mogen spelen in het leven van deze mensen. Nu we met de groepen het jaar aan het afsluiten zijn, is het een mooi moment om terug te kijken. Dat doen we samen met Bert Hulsbergen, docent en coördinator MEI-opleidingen, en ons contactpersoon binnen Aventus.

Zijn onze lessen een waardevolle toevoeging op jullie opleiding geweest?

,,Het was geweldig wat Ingrid Academy heeft gebracht. Het was natuurlijk een raar jaar, ook met de Corona en zo, maar INGRID+ Academy bleef toegankelijk en flexibel haar onderwijs verzorgen. Ook was er een fijne samenwerking met docenten van ons. Zo konden we ook met vakken die raakvlakken hebben elkaar, bijvoorbeeld het basisvak Nederlands, elkaar versterken. INGRID+ Academy is een enorme toevoeging gebleken op onze opleiding.”

Ja, heeft u nog meer voorbeelden?

,,De lessenreeks die ze verzorgden op het vlak van communicatie, effectief leiding geven en managementvaardigheden is up-to-date, afwisselend, gewoonweg heel leuk gemaakt, interactief en efficiënt. Met dat laatste bedoel ik dat ze onze leerlingen aan het werk wisten te houden en ze daardoor het maximale eruit konden halen.”

Hoe reageren studenten?

Ze zijn over het algemeen ook heel enthousiast. Je zag dat ze soms begin van de lessen nog beetje gespannen waren. Er werd veel gevraagd en ze moesten veel doen en van zichzelf laten zien. Eind van de dag waren ze bekaf maar gingen met goed gevoel naar huis. Dat hadden ze dan toch maar even gedaan. Heel mooi om te zien.”

Smaakt het naar meer?

,,Het is natuurlijk afhankelijk van het aantal aanmeldingen voor deze opleiding, maar wat ons betreft zeker. Gelukkig zetten we in september de samenwerking voort, onder andere met groepen die in februari zijn gestart van dit jaar. En daarna zien we weer verder, maar wij zijn in ieder geval heel enthousiast.”

Foto links: In Coronatijd zijn sommige lessen in hotel Van der Valk verzorgd. 
Foto rechts: Bert van Hulsbergen, alias Superman van Aventus :).

 

Aventus MBO Bert Hulsbergen Onderwijs
Bert Hulsbergen Aventus Blog Onderwijs MBO niveau 4

Voordat je verder leest...

Ontvang net als 1.007 andere professionals elke week de INGRID+ Academy nieuwsbrief met inspirerende verhalen, must-see TEDtalks en originele tips waardoor jouw relaties sterker worden. Geen zorgen, het is gratis en het kost je slechts een paar seconden. 

Bedankt voor je aanmelding! Onze eerste tips verschijnen binnenkort in je inbox. Yihaa!