TRAINING VERGADEREN MET RESULTAAT

Wanneer kom je naar de training Vergaderen met resultaat?
Jij hebt veel vergaderingen en denkt dat de manier van vergaderen voor verbetering vatbaar is.

Waarom, met welk doel?
Je wilt dat vergaderen minder tijd kost, dat iedereen betrokken is en een actieve bijdrage levert én je wilt concreet resultaat.

Wat levert de training jou op?
+ De wetenschap dat vergaderen nuttig is. Je bent in staat om een positieve sfeer te creëren en weet hoe je zorgt voor psychologische veiligheid.
+ Tips en tools waardoor je in korte tijd gebruik kunt maken van de kennis en kunde van alle aanwezigen. Indien gewenst uiteraard. Want je leert ook hoe je ‘de veelprater’ soms wat minder laat praten.
+ Je ontdekt een handige besluitvormingstechniek waardoor er nooit meer open eindjes zijn na een vergadering.
+ Invloed op de prestaties aan de vergadertafel. Dit behandelen we met de aandachtscirkels van Eberspächer.

Wanneer kan je deelnemen?
Vergaderen met resultaat? Kom naar de training op:

+ Donderdag 2 april 2020 of
+ Vrijdag 10 juli 2020 of
+ Donderdag 1 oktober 2020 of
+ Donderdag 10 december 2020

Tijd
09.00 – 12.00 uur

Locatie
INGRID+ Academy Online Classroom via Zoom

Met wie?
Je volgt de training met maximaal acht deelnemers. Alle aandacht voor jou.

Geweldige training. Goed om inzicht te krijgen in hoe je effectiever kan vergaderen! En wat ik heel leuk vond aan deze methode is dat echt iedereen die aanwezig is aan het woord komt! En ik was bang dat de vergaderingen daardoor nog langer zouden duren maar het tegendeel is waar! Een hele toffe training waar je echt voordeel van hebt!”
Berry de Hart

Ambulancedienst RAVU

‘Vergaderen; moet dat?’

,,Dat oeverloze discussiëren”, zegt een echografist die de training Vergaderen met resultaat bezoekt. Ze beweegt veelbetekenend haar wenkbrauwen op en neer. Het is nog maar één irritatiepunt uit de vele als ze de vergaderingen beschrijft die ze op haar werk heeft. Ze wil dolgraag tips en trucs om meer effectiviteit te behalen. Ze is duidelijk niet de enige want alle deelnemers aan de training knikken nu geestdriftig mee.

Vergaderen…ja, er zijn maar weinigen die staan te popelen om weer eens even lekker te gaan vergaderen. Velen vinden het saai, lang duren en vaak ook ‘zonde van de tijd.’ ,,Kunnen we nu weer aan het werk?”, wordt vaak verzucht als zo’n meeting eindelijk afgelopen is. Waar ligt dat toch aan? Wat ons betreft, kan vergaderen een heel goede en zinvolle bijdrage leveren aan het reilen en zeilen van een organisatie. Zoiets als de smeerolie voor een auto. Alleen…je moet het wel goed aanpakken.

Vervelende gewoonte…

Er wordt in Nederland lang en veel vergaderd. We hebben een echte vergadercultuur. Veel organisaties weten het ook wel: Vergaderingen zouden in theorie veel goeds kunnen brengen. Je bouwt aan ‘teamspirit’. Door verdiepende gesprekken en discussies kun je als collega’s veel duidelijker de aanvullende kwaliteiten van elkaar zien. Daarnaast leer je van elkaar. Ben je beter op de hoogte van wat er speelt. Het helpt de creativiteit los te laten komen. Het zijn nog maar een paar pluspunten uit een lange reeks om toch te overwegen regelmatig zo’n vergadersessie in te plannen. Ondanks dat we zo’n vergadercultuur hebben, blijkt het niet gemakkelijk dit op een goede manier te doen. Vergaderen is een gewoonte geworden. Oh ja…dat staat ook nog op de planning. Hebben we nog punten? Snel…snel. Veel medewerkers merken dat. Een vergadering schiet zijn doel voorbij als deze niet degelijk is voorbereid. Het wordt voor medewerkers dan snel een vervelende gewoonte.

‘Tool’ van de Indianen

Het begint weer met even stilstaan. Hoe kun je effectiever vergaderen? Alvast een mooie tip. Wel eens gehoord van de Talking Stick? We leggen het uit. Om iedereen evenveel zendtijd te geven en het luisteren naar elkaar te bevorderen is de Talking Stick een handige ‘tool’. Wie de Talking Stick in handen heeft, krijgt een x-aantal minuten de tijd zijn standpunt duidelijk te maken. De volgende die de stick in handen krijgt, vat eerst samen wat hij net gehoord heeft van zijn voorganger. Pas als hij dat goed verwoord heeft, geeft hij zelf zijn visie. De Talking Stick, ook wel Indian Talking Stick, is een uitvinding van de Indianen. Het gebruik werd door hen al geleerd aan de oprichters van de Verenigde Staten. De bekend Amerikaanse manager, Stephan Covey, die verschillende bekend geworden boeken schreef over management-gerelateerde zaken is een enthousiast pleitbezorger. ‘Als iedereen zich begrepen voelt, kan negatieve energie worden omgezet naar positieve, van verdedigend naar creatief, en het zorgt voor alternatieve oplossingen.’

Vergaderen alsof de pers wacht…

Heb jij ook het gevoel dat in jouw vergaderingen voor 80 procent informatie wordt gedeeld die iedereen al wist en dat 15 procent van de informatie niet relevant is? Ervaar je psychologische onveiligheid in je vergaderingen? Worden besluitpunten telkens weer doorgeschoven naar een volgende vergadering? We hebben natuurlijk veel meer tips en handvatten om jouw vergadering voortaan zinvoller te laten verlopen. Wel eens overlegd alsof de pers over 60 minuten moet worden ingelicht? Of experimenteer eens, en voer je overleg een keer staand uit. Lichaamstaal liegt niet. Kan heel verhelderend zijn. En, wel eens gehoord van de aandachtscirkels van Eberspächer? Nee? Volg de training Vergaderen met resultaat van INGRID+ Academy en maak jouw vergaderingen voortaan een stuk effectiever. Je collega’s zullen je dankbaar zijn.

Wat kunnen we voor je doen? vertel het ons.

3 + 11 =

WELKOM

Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Gefeliciteerd. Het is gelukt! Jouw naam en e-mailadres staan op de mailinglist. Vanaf nu ontvang je inspiratie in jouw mailbox waarmee jij jouw relaties sterker maakt. Want daar gaat het om. Relaties sterker maken. Klik op het kruisje rechtsboven om lekker verder te lezen. Enjoy. #maakrelatiessterker ingridacademy.nl