Welkom in de Academy: De Kronkels 5a, 3751 LM Bunschoten, UTRECHT 033 7370459 hallo@ingridacademy.nl

TRAINING ONTDEK JE TALENT

Wanneer kom je naar de training Ontdek je talent?
Jij wilt (her)ontdekken wat je talenten en overtuigingen zijn.

Waarom, met welk doel?
Je ontdekt je talent. Dat geeft je zelfvertrouwen een boost; en de resultaten kun je gebruiken om de richting van je loopbaan te bepalen.

Wat levert de training jou op?
+ Je hebt een top vijf van jouw talenten in handen en spreekt dit uit.
+ De ontdekking van waar je nu staat en of dat past bij wat je nu doet.
+ Je hebt de basis voor jouw ‘mission statement’ waarin jij formuleert wie je bent, wat je belangrijk vindt en wat je doel is.

Wanneer kan je deelnemen?
Ook je talent ontdekken? Kom dan naar de training op:

+ Maandag 11 januari 2021
+ Donderdag 4 maart 2021
+ Dinsdag 18 mei 2021
+ Dinsdag 13 juli 2021

Tijd
09.00 – 12.00 uur

Locatie
INGRID+ Academy
De Kronkels 5a
3752 LM BUNSCHOTEN (UTRECHT)

Met wie?
Je volgt de training met maximaal acht deelnemers. Alle aandacht voor jou.

Inspirerend en ook confronterend

 

“Een hele inspirerende training en ook confronterend. Ben wel goed achter mijn talenten gekomen. En daar kan ik zeker verder mee.”

Marieke Kolman, Teammanager, Sherpa

‘Wat zijn nu eigenlijk mijn talenten?’

Je bent toe aan een nieuwe stap in je leven. Een andere functie. Een nieuwe baan. Maar welke richting moet je op? Iets soortgelijks maar dan in een andere omgeving? Iets totaal anders? Wat zijn nou eigenlijk precies je sterke punten? Wat is je talent? Zucht…tja…

Je kunt wel een beetje zingen. Oftewel…toon houden. Nou ja, gemiddeld beter dan een ander. Oke…ja. Je kunt zingen. Wat verder? Ooh, je bent ook nog wel creatief met koken. Je bent geen topchef. Nee, dat niet. Een recept als basis is fijn. Maar je weet er wel altijd iets eigens van te maken. Iets verrassends. En vooral, niet geheel onbelangrijk, iets lekkers.

Ontdek je talent

Maar tja…daar vind je je droombaan niet mee. Dan moet je wel héél erg goed zijn in zingen en koken. Toch? In ieder geval, in het algemeen geldt dat wel. En daarnaast moet je dan vaak niks anders willen, dan dáármee bezig zijn. Maar wat kun je nou van jezelf leren als je ‘wel een beetje kunt zingen’ en ‘ach… best een creatief koker’ bent? Misschien ben je in de kern wel een creatief persoon. Een cultuurminnaar misschien? Een vindingrijk persoon die wel in is voor wat avontuur? Wellicht niet teveel op de voorgrond maar een beetje aandacht is toch wel fijn. En…een avontuur is gaaf, maar wel met wat kaders. Je weet zo al heel veel meer over jezelf.

Sta eens stil

Als je op zoek wilt gaan naar je talent, moet je allereerst eens stil staan. Een collega vertelde laatst een verhaal over een man die op weg was naar Zuid-Spanje. Halverwege de route besloot hij even te stoppen op een rustig plekje. Even uit te rusten. Bij zinnen te komen. Zijn kaart erbij te pakken. En een goede route uit te stippelen. Een bevriend stel dat op eigen gelegenheid naar dezelfde locatie in Zuid-Spanje reisde, raasde hem op dat punt al toeterend en veel betekenend zwaaiend voorbij. Ze piekerden er niet over ook te stoppen. Ze waren er liever gisteren al, dan vandaag. Ze trapten dan ook nog maar even flink door.

Het grappige aan dit verhaal is dat de man die even de tijd had genomen om stil te staan uiteindelijk als eerste zijn bestemming bereikte. Hij wist de weg en had rust en vertrouwen dat zijn reis voorspoedig zou lopen. Zijn vrienden daarentegen hadden door hun gejaagdheid dwalend rondgereden. Ze bleken een heel eind te hebben omgereden.

Wat zijn je waarden?

Een mooi verhaal. Het onderstreept het belang van even ‘pas op de plaats’ maken als je echt je talenten wilt gaan ontdekken en benutten. Dat wat je al weet over jezelf en dat wat je nog niet wist, komt vanzelf naar boven als je er de tijd voor neemt. Belangrijk om te weten is dat er een onderscheid is tussen talenten, kwaliteiten en competenties. En wat is talent nu precies? Moet je dan ergens uitmuntend in zijn? Of is talent een vaardigheid die je bijvoorbeeld kunt ontwikkelen?

Als je opzoek bent naar bijvoorbeeld die droombaan, is het ook van belang om te weten wat nu je waarden zijn. Je kunt ‘kwaliteit’ als waarde hebben, maar misschien is de reële situatie in je huidige werk wel dat er efficiëntie van je wordt gevraagd. Zo snel mogelijk iets afhandelen. Dat kan ten koste gaan van de waarde die je hebt. En dus kun je je er ongelukkig bij voelen. Wat zijn je belangrijkste waarden? Hoe ziet je leven eruit als je volgens deze waarden gaat leven? Welke kansen bieden deze waarden je?

Wat maakt jou aan het zingen en lachen?

Ben jij opzoek naar je talenten en overtuigingen? Bijvoorbeeld om richting te geven aan je leven? Wil je loopbaanadvies? Bij INGRID+ Academy verzorgen we de super leuke training ‘Ontdek je talent.’ In een afwisselende training van drie uur vol wijsheden, actuele quotes, mooie tests, klinkende theorie en een hyper gemotiveerde trainer, wordt je even stil en vervolgens vol in je kracht gezet. Je gaat gegarandeerd op huis aan met een top 5 van jouw talenten. Nu alvast een proef op de som? Stel jezelf dan eens de vraag: Wat kost je energie en waar word je moe van? En wat zijn dingen waar je van gaat zingen, lachen, harder lopen? Weten wat jouw sterke punten zijn? Kom naar de training ‘Ontdek je talent’ van INGRID+ Academy.

Wat kunnen we voor je doen? vertel het ons.

5 + 10 =

Voordat je verder leest...

Ontvang net als 1.007 andere professionals elke week de INGRID+ Academy nieuwsbrief met inspirerende verhalen, must-see TEDtalks en originele tips waardoor jouw relaties sterker worden. Geen zorgen, het is gratis en het kost je slechts een paar seconden. 

Bedankt voor je aanmelding! Onze eerste tips verschijnen binnenkort in je inbox. Yihaa!

Waar krijg jij energie van?
Je ontdekt het met deze oefening.
Vraag 'm snel aan!

Bedankt voor je aanmelding! Je ontvangt de oefening snel in je inbox.