Welkom in de Academy: De Kronkels 5a, 3751 LM Bunschoten, UTRECHT 033 7370459 hallo@ingridacademy.nl

Lesprogramma’s voor MBO niveau 4 studenten
Social skills

Sinds 2015 ontwikkelt en doceert INGRID+ Academy drie lesprogramma’s. Ons doel? Sociale vaardigheden sterker maken. Geweldig dat ze vakbekwaam zijn maar anno nu nemen sociale vaardigheden een zeer grote rol in! Daarom deze lesprogramma’s die een groot succes blijken.  Al honderden mannen (en enkele tientallen vrouwen) hebben de drie lesprogramma’s met plezier en positief resultaat gevolgd. De reacties zijn overweldigend. 

Wat ik geleerd heb? ‘Andere lezen, en goed omgaan met andere mensen in gesprekken’. ‘Dat je onbewust al veel verteld over hoe je overkomt, zonder dat je iets gezegd hebt.’ ‘Wij hebben deze lessen positief ervaren en zijn blij met deze cursus. Ik heb zowaar niet gesnoozed en kikkers gegeten en dat allemaal voordat mijn werkdag van start ging. Wat ik heb geleerd is dat bij communicatie toch wel wat komt kijken en dat je best wel veel invloed hebt. Tijdens de cursus heb ik geleerd hoe ik wat comfortabeler en zekerder in het leven kan staan en hoe ik beter de gevoelens van mijn medemens kan begrijpen. Hopelijk heb ik hier de rest van mijn leven iets aan! Wat ik heb geleerd? Niet veel beloven, wel veel doen! En hoe ik in bepaalde situaties moet reageren. Communicatie is veel meer dan alleen praten, dat heb ik geleerd. Zo heeft 9/10 keer het geen zin om in discussie te gaan, je kan beter elkaar laten uitpraten en echt luisteren waarom vindt hij dat enzo. Zo krijg je minder spanning en kan je het beste dus in oplossingen denken. Ik heb ook geleerd wat je in een gesprek wel en niet moet doen en hoe je dus een echt gesprek moet voeren. Het is echt heel interessant en veel leerzamer dan ik van te voren had verwacht! Eye-opener was feedback geven, in mijn functie genoeg situaties waar ik dit ga toepassen! Hele duidelijke en actieve cursus, komt denk ik door de actieve manier van lesgeven. Echt nuttig vond ik het, ook wanneer ik een project moet presenteren op mijn werk. 

Lesprogramma’s

voor MBO studenten niveau 4

Wij verzorgen alweer een aantal jaren aanvullend onderwijs aan MBO niveau vier studenten. Sinds 2015 doen we dat in een samenwerking met IW Nederland. Voor deze opleider in elektro- en installatietechniek (en inmiddels ook andere MBO-opleidingen) ontwikkelen en verzorgen we door heel Nederland lessen in social skills. Ook wel soft skills genoemd. Je kunt in het werkzame leven een business enkel laten floreren als je naast vaktechnische kennis en kunde ook bedreven bent in sociale vaardigheden. Daar kun je veel in leren, is ons devies. En wij helpen daar graag bij. We ontwikkelden tot zover drie ijzersterke lesprogramma’s.  

 

Kennis en ervaring

Wij hebben veel kennis en ervaring in huis rondom communicatie, presentatie en leiderschap. Dit hebben we gebundeld in een drietal lesmodulen. Neem gerust contact op voor al onze mogelijkheden. Lees hier meer over onze bestaande lesprogramma’s die jij als (onderwijs)organisatie kan inkopen. Let op: INGRID+ Academy regelt alles: zij levert jullie het actuele lesmateriaal (in jullie huisstijl, zo gewenst) en lever de trainer die echt het beste van het beste is. 


01 STERK IN COMMUNICATIE® (vier lesdagen van 8.30-15.00 uur)
02 STERK LEIDERSCHAP® (drie lesdagen van 8.30-15.00 uur)
03 STERKE MANAGEMENTVAARDIGHEDEN® (drie lesdagen van 8.30-15.00 uur)

01. STERK IN COMMUNICATIE®

Onderdelen van deze lessenserie zijn Presentatie (Storydesign en Storytelling). Klantgericht werken. En Een goed gesprek voeren. Uiteraard wordt ook de basis van Communicatie behandeld.

Hoe maak je een goede eerste indruk, bijvoorbeeld bij een pitch van jezelf en je bedrijf? Hoe denkt een klant en hoe kun je zijn probleem (niet alleen technisch) het beste oplossen? Op welke manier kun je het beste luisteren naar een klant en wordt je niet gehinderd door ruis? Daar kan LSD bij helpen. En dan hebben we het over: Luisteren, samenvatten en doorvragen. Het is een kleine greep uit wat er allemaal voorbij komt in het lesprogramma Sterke communicatie. De vaardigheden worden geoefend met een trainingsacteur.

Niveau 4 Onderwijs MBO
Onderwijs Niveau 4 MBO

02. STERK LEIDERSCHAP®

Welke eigenschappen heeft een goede leidinggevende? Deze vraag staat centraal in het lesprogramma Sterk Leiderschap.

In het programma verkennen we de kwaliteiten en valkuilen van de student met de wetenschappelijke persoonlijkheidsanalyse DISC. En wordt ook geleerd hoe je met de verschillende gedragsstijlen kunt omgaan. Daarnaast moet je als leidinggevende natuurlijk goed feedback kunnen geven en ontvangen, en functioneringsgesprekken voeren. Wat is nu bijvoorbeeld het juiste moment om feedback te geven? En hoe pak je dat aan? Last but not least wordt in dit lesprogramma ook gewerkt aan zelfvertrouwen. En stellen we een Mission Statement op. 

03. STERKE MANAGEMENT-VAARDIGHEDEN®

Wat komt er allemaal kijken bij ondernemen? Timemanagement. En Netwerken en profilering. Dat zijn de thema’s die behandeld worden in het lesprogramma Sterke Managementvaardigheden.

Hoe werkt een organisatie nu eigenlijk? Hoe gaat de inkoop, administratie, it en verkoop? En hoe neem je beslissingen? Goede management staat of valt ook met de manier van omgang met stress en multitasken. Kun jij prioriteiten stellen? Hoe profileer je je bedrijf en jezelf naar buiten? Online en face-to-face? En natuurlijk is het goed gebruiken van de Nederlandse taal onontbeerlijk zowel in woord als geschrift. Dus dit frissen we ook op in het lesprogramma Sterke Managementvaardigheden.

Onderwijs Niveau MBO 4

Voordat je verder leest...

Ontvang net als 1.007 andere professionals elke week de INGRID+ Academy nieuwsbrief met inspirerende verhalen, must-see TEDtalks en originele tips waardoor jouw relaties sterker worden. Geen zorgen, het is gratis en het kost je slechts een paar seconden. 

Bedankt voor je aanmelding! Onze eerste tips verschijnen binnenkort in je inbox. Yihaa!