Maak relaties sterker met onze impactvolle trainingen 033 7370459 hallo@ingridacademy.nl

TRAINING 05 ‘LINKEDIN TIPS’

Wanneer kom je naar de training
LinkedIn Tips?
Je wilt LinkedIn actiever gaan gebruiken. Dat eruit halen wat voor jou interessant is om te gebruiken. 

Waarom, met welk doel?
Alle ins- en outs ontdekken over het gebruik van LinkedIn; van privacy-instellingen via connecties leggen tot content delen.

Wat levert de training jou op?
+ Je weet je hele profiel de juiste uitstraling te geven.
+ De slimste manieren om interactief bezig te zijn op LinkedIn met bestaande en nog onbekende contacten.
+ Jouw profiel is ‘zeer deskundig’ en scoort hoger in de zoekresultaten
+ Je bent op de hoogte van alle LinkedIn tips en actuele ontwikkelingen.

Wanneer kan je deelnemen?
Je bent van harte welkom om mee te doen aan de training LinkedIn Tips:

+ Donderdag 2/4 10.00 uur
+ Woensdag 8/4 10.00 uur
+ Vrijdag 17/4 10.00 uur
+ Dinsdag 12/5 10.00 uur

Tijd
De training duurt 1,5 uur + half uur bonus

Locatie
INGRID+ Academy Online Classroom via Zoom

Met wie?
Je volgt de training met maximaal 15 deelnemers. Alle aandacht voor jou.

Je kan niet zonder:
– LinkedIn-account 

Ga met LinkedIn aan de slag, dan zie je wat er allemaal achter zit. 15 minuten per dag. Dat is echt de moeite waard. Ik ga dat doen! Dankjewel voor deze mooie training, heb er veel aan gehad en ga echt meer uit LinkedIn halen.
Anita Delhaas - van Dijk

Executive director - European Coordinator, International Justice Mission (IJM)

LinkedIn is je vriend

 ,,Ja, daar moet ik echt eens wat mee,” is negen van de tien keer het eerste wat mensen zeggen als ze horen dat bij INGRID+ Academy LinkedIn-trainingen te volgen zijn. Wij kunnen ons dat voorstellen. Dit is natuurlijk iets dat valt in de categorie ‘belangrijk, maar niet urgent.’ Je weet ergens dat het belangrijk is. Het is nodig om zichtbaar te zijn. Maar waar nog meer voor eigenlijk?

Met een LinkedIn-profiel leg je relaties, onderhoud je contacten, ben je op de hoogte van de actualiteiten in je vakgebied, word je geïnspireerd, ben je vindbaar voor nieuwe opdracht- en werkgevers, word je gevonden, scoor je hoger in Google, kan je je expertstatus laten zien en … aardige lijst al toch? Hoe zit dat bij jou? Wat is voor jou de belangrijkste reden om een LinkedIn-profiel te hebben?

Hete tips

Vind je het leuk om relaties bij te houden? Of wil je graag gevonden worden omdat jij nu eenmaal mega goed bent als controller? Of misschien bak je wel de allerlekkerste bruidstaarten en wil je dat iedereen dat weet? LinkedIn is je vriend! Waar wil jij LinkedIn voor gebruiken? Om je omgeving te laten weten dat je als teammanager werkt in de zorg? Maar wat doe je dan precies en wat onderscheidt jou van de rest en wanneer wil je dat mensen met jou contact opnemen?

Dat kan je allemaal kwijt op die prachtige profielpagina van je, want, ja, ja…LinkedIn is je vriend. En je vrienden ken je goed toch? Maar van wat je allemaal met LinkedIn kan, zijn de meesten vaak helemaal niet zo op de hoogte. Het heeft tal van knopjes die je waarschijnlijk niet kent. Wat niet zo gek is, want LinkedIn ontwikkelt en verandert doorlopend. In de training LinkedIn tips geven we je de laatste hete tips. Tja, je zou het niet denken van die tips…😉

Groot bereik

Alvast wat handigheidjes om je vooruit te helpen op LinkedIn:

  • Schrijf altijd een persoonlijk berichtje als je met iemand wilt connecten. Waarom? Alles wat je aandacht geeft groeit! Zo ook een (LinkedIn)relatie.
  • Het is goed om je netwerk uit te breiden. dat zorgt voor een groter bereik van je berichten.
  • Hoe groot je bereik is? Dat is altijd de vraag, evenals welke berichten (teksten, video’s of foto’s) het goed doen. Experimenteren is het belangrijkste. Kijk wat er gebeurt het eerste uur nadat je wat gepost hebt. We noemen het algoritme ook wel de black box van LinkedIn. Het is natuurlijk belangrijk om actueel te zijn.
  • Plaats geen externe links in je bericht. LinkedIn houdt ons graag op haar eigen platform. Toch nodig? Doe het in commentaren.
  • Tag mensen in je bericht, en roep het even op je afdeling als je het bericht over de opening van jullie nieuwe bedrijfspand plaatst. Berichten die het eerste uur veel engagement halen doen het daarna ook beter.
  • Verder is het ook echt een kwestie van doen. Experimenteren. Je checkt wanneer (dag, tijdstip, met of zonder foto/video) een bericht het goed doet. Er zijn wat (onderzochte) richtlijnen voor. Een stelregel: berichten tussen 10:00 – 13:00 doen het het beste. Die kun je nu al lekker makkelijk toepassen.

Maak het persoonlijk

Terug naar jou. Moet jij echt eens wat met LinkedIn? Je hebt de app al gedownload en hebt een leuke foto op je profiel, werkervaring ingevuld en dan… Je gaat even naar Insta en Facebook, checkt nog even de NOS app voor het laatste nieuws en je beland weer terug op LinkedIn. Je scrollt wat over je tijdlijn, ziet weer de meest saaie berichtjes voorbij komen waarbij de een zichzelf nog meer in de kijker probeert te spelen dan de ander. Daar moet je niets van hebben. Bah.

Kijk dat berichtje over die HEMA-medewerker die een moeder en haar zoontje hielp. Dat is nog eens een leuk bericht. De HEMA-medewerker vertelde het zoontje dat deze spray echt monsters verjoeg. En het werkte! Moeder blij, zoontje blij, medewerker blij die via LinkedIn werd bedankt en heel LinkedIn blij van het heerlijke verhaaltje. We zijn als mensen gek op verhalen, dus deel wat uit je persoonlijke leven. Zeg wat je ergens van vindt, hoe je ergens over denkt, waar je blij van werd vandaag. Niet alleen maar feiten, dat is zo saai! LinkedIn werkt alleen als je het persoonlijk maakt! We helpen je graag aan inspiratie.

Eisenhower

Meer LinkedIn tips? Minstens 33 krijg je er tijdens de training LinkedIn tips! Moet je er echt eens wat mee? Maak er dan tijd voor! Niet urgent, wel belangrijk zou Eisenhower dit categoriseren. Zijn advies zou zijn ‘inplannen’ en ‘niet te lang uitstellen’. Hij is wereldberoemd geworden, dus wij zeggen ‘opvolgen die tip!’Dat kan heel eenvoudig via de app Pay ’n Plan.

Wat kunnen we voor je doen? vertel het ons.

6 + 14 =

MIS NOOIT MEER EEN TIP
2X PER MAAND IN JE INBOX
TIPS OVER COMMUNICATIE, MUST SEE TED TALKS EN MEER...

Bedankt voor je aanmelding! Mijn eerste tips verschijnen binnenkort in je inbox.