Welkom in de Academy: De Kronkels 5a, 3751 LM Bunschoten, UTRECHT 033 7370459 hallo@ingridacademy.nl

TRAINING KLEUR EN KLEDING 

Wanneer kom je naar de training Kleur en kleding?
Je wilt ontdekken welke kleur en kleding(stijl) bij jou passen.

Waarom, met welk doel?
Elke dag met plezier kleding uitkiezen die ervoor zorgt dat jij je persoonlijkheid laat stralen. Wie wil dat nou niet?

Wat levert de training jou op?
+ Je ontdekt wat jouw kledingstijl is en welke kleuren jou laten stralen.
+ Advies over hoe je jouw kledingkast overzichtelijk krijgt, en hoe je slim shopt.
+ Je weet hoe je kunt combineren met je huidige kleding.
+ De kennis over welke kleding bijdraagt aan jouw succes.

Met wie?
Je volgt de training met maximaal zes deelnemers. Alle aandacht voor jou.

Wanneer kan je deelnemen?
Als je zin hebt in een heerlijke ochtend waarna je precies weet hoe je altijd stralend voor de dag komt! Je mag kledingstukken meenemen uit je eigen kledingkast; neem er maximaal vijf mee. Waaronder twee items die je niet draagt, omdat je niet weet hoe je het moet combineren.

Datum
+ Donderdag 24 september 2020
+ Vrijdag 6 november 2020
+ Donderdag 28 januari 2021

Tijd
09.00 – 12.00 uur

Locatie
INGRID+ Academy
De Kronkels 5a
3752 LM BUNSCHOTEN (UTRECHT)

Goed om stil te staan bij wat je uitstraalt

 

“Dit was echt een leuke training! Het was gezellig maar ook echt nuttig. Zo goed om eens stil te staan bij: wat straal ik uit en wat wil ik uitstralen? En wat voor invloed hebben kleuren en kleding daarop? Nu al zin om met mijn kledingkast aan de gang te gaan!”

Ingrid van de Groep, Kinderdagverblijf ‘t Kukelesaantje

Op je allersterkst met de juiste kleding

Interview met trainer Maria van Dijk

Als kind was Maria van Dijk al druk met kleding. In de hoogslaper op haar slaapkamer creëerde ze een ware kledingwinkel. Vriendinnen en zus, maar ook haar broertje ontkwamen niet, aan haar stijladvies. Inmiddels is Maria, met haar jarenlange ervaring in de mode, stijlcoach en verzorgt ze onder andere de training ‘Kleur en kleding voor jou’ bij INGRID+ Academy.

Waarom is deze training een ‘must’?

,,Wordt jou ’s ochtends op het werk weleens gevraagd of je niet zo goed geslapen hebt, terwijl jij je eigenlijk heel fit voelt? Het zou kunnen dat je de verkeerde kleur draagt. De kleding en de kleur die je draagt hebben een grote impact op hoe jij gezien wordt. Daar zijn we ons niet altijd van bewust. Andersom werkt het ook. Als je iets aan hebt, waar je je lekker in voelt, helpt dat mee in je presentatie. Je krijgt een krachtigere uitstraling. Elke dag staan we voor die kledingkast en maken we een keuze voor die dag. Zorg ervoor dat er kleding in hangt die 100 procent past bij wie jij bent. Ik vind het mooi bewust te maken van de impact van de kleding die je draagt. Je zult het ’s ochtends een stuk gemakkelijker hebben als je voortaan enkel kleding in je kast hebt die  jouw persoonlijkheid stralend tevoorschijn laat komen. Ik help je graag.”

Wat kunnen we verwachten van de inhoud?

,,In de training die ik bij INGRID+ Academy geef, ga ik in op ‘zakelijke’ kleding, of wel de kleding die je draagt naar je werk. Deelnemers, maximaal 6 per keer, krijgen inzicht in waarom kleur en kleding zo belangrijk zijn voor je uitstraling. Daarnaast wat theorie onder andere over wat kleur nu precies is. We gaan het hebben over de belijning van kleding. Denk aan zomen, stiksels. Knopen. Alles werkt mee en moet op de juiste plek zijn om iemand goed uit te laten komen. Sommige belijning kan accentueren, andere juist camoufleren. In de training onderzoeken we ook jouw eigen stijl. Jouw eigen stijl is heel belangrijk, omdat dit is wie jij bent. Dit willen we tot uitdrukking laten komen met de juiste kleding en kleuren. We werken in de training onder andere aan een persoonlijk ‘moodboard’. Ook is er nog ruimte om één-op-één in te gaan op vragen van deelnemers. Ik heb kleurdoeken mee, een rekje met kleding waarmee we kunnen experimenteren en ik geef persoonlijke adviezen. Deelnemers mogen trouwens ook zelf kleding meenemen en daar hun vragen over stellen. In ieder geval: Ze gaan zeker met nieuwe inzichten en inspiratie voor zichzelf op huis aan.”

Is de training ook voor mannen?

,,De training is echt voor iedereen. Impact van kleur en kleding geldt natuurlijk net zo voor mannen. De basis moet gewoon goed zijn. Ook zíj kunnen bijvoorbeeld in hun presentaties succesvoller zijn door de juiste kleding en kleuren te dragen. Daarnaast is het tegenwoordig zo dat mannen niet altijd meer dat driedelig pak aan hoeven om ‘gekleed’ te zijn. Dat brengt voor hen ook meer mogelijkheden om de eigen stijl te vinden en zo krachtiger de eigen identiteit te laten zien.”

Kun je iets over jezelf en je ‘drive’ vertellen?

,,Ik werk al 14 jaar in de mode en heb vele uren doorgebracht op de winkelvloer. Ik ben betrokken geweest bij alles rondom het inkopen van kleding en nog altijd bezoek ik verschillende  beurzen. Door de jaren heen heb ik ontdekt dat ik het ‘t allermooiste vind als er een stralende persoon uit een paskamer loopt. Met het verzorgen van trainingen en workshops en persoonlijke kleur- en kledingsessies zie ik mensen sterker worden en in hun kracht gaan staan. Dat geeft voldoening. In 2017 heb ik de opleiding tot kleurconsulent gevolgd. Daar heb ik enorm veel geleerd. Vervolgens heb ik een opleiding Stijl gedaan waarin de belijning aan de orde komt, figuurtypes, het waarom achter van alles. Zo ben ik uiteindelijk mijn eigen bedrijf ‘Day – Kleur en Stylingadvies’ in gegroeid. Weet je, we zijn als mensen zo geneigd op kleine oneffenheden te letten in ons voorkomen. Ik help te kijken naar het totaalplaatje. Mijn doel is dat de mensen waarbij ik betrokken raak voortaan met een glimlach voor de eigen kledingkast staan. Mijn boodschap is dan ook: Doe jezelf niet te kort. Verstop je niet langer in veilige keuzes. Laat jezelf zien op je allersterkst! Je mag er zijn!”

Met de training ‘Kleur en kleding voor jou’ dus een stapje dichterbij een effectievere presentatie van jezelf. Er zijn bij INGRID+ Academy nog meer leuke trainingen om je persoonlijke effectiviteit te vergroten. Heb je ze al gecheckt? Check ook de Korte routes van drie trainingen in één bepaald thema (bijvoorbeeld de korte route Sterke uitstraling) en schrijf je in.

Vertel ons je verhaal.

10 + 15 =

Voordat je verder leest...

Ontvang net als 1.007 andere professionals elke week de INGRID+ Academy nieuwsbrief met inspirerende verhalen, must-see TEDtalks en originele tips waardoor jouw relaties sterker worden. Geen zorgen, het is gratis en het kost je slechts een paar seconden. 

Bedankt voor je aanmelding! Onze eerste tips verschijnen binnenkort in je inbox. Yihaa!