TRAINING FEEDBACK GEVEN

Wanneer kom je naar de training Feedback geven?
Jij wilt feedback geven over het gedrag van de ander, positief of negatief met behoud van de relatie.

Waarom, met welk doel?
Je wilt de samenwerking en relatie verbeteren. Sterker maken.

Wat levert de training jou op?
+ De voordelen en positieve effecten van feedback geven ga je zien.
+ Je kunt jouw boodschap en gevoel duidelijk en respectvol verwoorden.
+ Je ontdekt hoe je verschil kunt maken in gesprekken.
+ Aanzienlijk grotere kans dat je feedback wordt geaccepteerd.
+ De drempel om feedback te geven wordt kleiner of verdwijnt zelfs.
+ Je leert GEK® doen; de succesvolle feedbackmethode. 

Wanneer kan je deelnemen?
+ Maandag 6 april 2020 of
+ Maandag 15 juni 2020

Tijd
09.00 – 12.00 uur

Locatie
INGRID+ Academy
De Kronkels 5a
3752 LM Bunschoten

Met wie?
Je volgt de training met maximaal acht deelnemers. Alle aandacht voor jou.

Ik ga echt die GEK-methode nog eens oppakken en uitproberen van de week. Eerst moet je de emotie benoemen dan pas kun je naar de inhoud. Leerzaam en aan te raden voor iedereen. Voor zowel in het dagelijks leven als in de relationele als in de werksfeer kun je hier iets mee! Feedback is een gesprek. Zie de ander. Niet erover heen walsen. Hele leuk ochtend gehad met Janneke! Begin met de E van de GEK-methode.
Hans van Pruissen

Hoofd bedrijfsbureau - Van Halteren INFRA

Oefenen met feedback geven

‘… You have to click on the return button…’ hoor je Mirella zeggen. Ze zit schuin voor je in de kantoortuin waarin je werkt en ze rondt een gesprek af dat zo’n twintig minuten duurde. Je zag haar ondertussen haar haren met haar vingers in en uit de krul halen. Krul in, krul eruit. ‘Yes, thank you very much’…klinkt het. Je EarPods met Lightning-connector houden niet echt het geluid buiten, maar nu ben je dankbaar deze woorden te horen. Het zit erop. Misschien kun je Mirella weer vragen of ze in de Groene zaal wil bellen als het langer dan 5 minuten duurt. Als ze maar niet altijd zo vinnig reageerde als je haar feedback geeft. Hoe zul je het feedback geven deze keer aan pakken?

Het is nog niet zo eenvoudig om terug te geven wat je ergens van vindt of wat je erbij voelt.  Niet in de laatste plaats, omdat het soms even tijd kost om te ontdekken wat je ergens van vindt. Hoe kun je op een goede manier feedback geven? We leren het je in de training feedback geven bij INGRID+ Academy. Het doel van feedback geven is altijd het verbeteren van de relatie en daarmee de sfeer en onderlinge samenwerking.

Valkuil: kritiek geven

Vraag jezelf af wat jouw motivatie is om feedback te geven. Trap niet in de valkuil om kritiek te geven. Bij kritiek keur je iemand als persoon of iemands gedrag af. Je veroordeelt, en bent niet helpend. Bij feedback wil je juist de ander laten groeien, je pakt mensen niet iets af, maar geeft ze wat. Nee, het is natuurlijk geen leuk cadeautje wat je geeft. Bij feedback hebben de meesten de neiging om in de weerstand te gaan. ‘Ik?? Heb je wel eens naar jezelf gekeken?!!’ Maar toch heb je een positieve insteek met je feedback. Je wilt immers dat een relatie verbetert en de onderlinge samenwerking verbetert.

4 G’s voor feedback geven

Er zijn tal van modellen en schema’s om feedback te geven. Een bekende is het 4G-schema. De G’s staan voor gedrag, gevolg, gevoel en gewenst. Een mooi en bruikbaar schema, en heel waardevol als formulier om je feedback voor te bereiden. Feedback kun je het beste altijd voorbereiden! Om het eens toe te lichten:

Gedrag, gaat over feitelijk waarneembaar gedrag. Hoe concreter, hoe beter.

‘Het is nu 8:30 uur en we hadden 8:15 uur in de lobby afgesproken.’ That’s it. Dat is het gedrag.

Gevolg, het effect op de omgeving. ‘Daardoor zit ik nu een kwartier op je te wachten.’

Gevoel, het gevoel dat dat bij jou oproept. ‘Dat irriteert me.

Gewenst, het gedrag dat je graag ziet. ‘Ik zou graag zien dat je op de afgesproken tijd 8:15 uur bent, zodat we op tijd kunnen beginnen.’

Dus wil je feedback geven, en meestal is dat complexer dan dat iemand een kwartier te laat is, schrijf dan voor jezelf de woorden op: gedrag, gevolg, gevoel en gewenst. Noteer daarachter de inhoud. Zo kom jij goed beslagen ten ijs dankzij het 4G-schema.

GEK-methode

Het feedback geven zelf kan nog simpeler en effectiever. In drie stappen. Al jaren geleden hebben wij de GEK®methode ontwikkeld. Gebaseerd op de theorieën en modellen die er al zijn en bijna een decennia aan ervaringen. Feedback houd je kort. Altijd! Geen hele epistels. De GEK-methode staat voor:

G = Gedrag

E = Effect

K = Kans

Gedrag – feitelijk – ik zie/ik hoor dat

Effect – effect van dit gedrag op jou – Ik word daar … van.

Kans – geef de ander de kans om te reageren – stilte/hoe zie jij dat?

Het ziet er simpel uit he? Er zijn twee dingen voor nodig om goed feedback te geven: moed en oefening. Door dit een aantal keer te oefenen en te ervaren, ontdek je wat jij lastig vindt. Is dat bijvoorbeeld in het gevoel onder woorden brengen of is het bijvoorbeeld als je de ander de kans geeft om te reageren. Feedback geven klinkt logisch en eenvoudig, de praktijk is weerbarstig. Oefen en leer er daarom meer over tijdens een training Feedback geven bij INGRID+ Academy. Theorie en interactie wisselen elkaar af. Na deze drie uur ga je gemotiveerd en vol handige tools, die je ook daadwerkelijk goed toepast, naar je kantoorjungle om Mirella feedback te geven. Wees welkom! Inschrijven doe je via de Pay ’n Plan app.

Feedback ontvangen

Oh ja. Feedback krijg je zelf wellicht ook wel eens een keer. Toch? uhm. Slik. Ja?! Ook dat kun je leren. In plaats van in de verdediging te gaan (Waat? Ik?) of de ander af te wijzen (Moet jij nodig zeggen!) kun je beter checken of je goed begrepen hebt wat je zojuist hoorde. Dus je geeft aan dat…? Stel vragen, en ga er ondertussen vanuit dat de ander uiteindelijk alleen probeert de relatie en/of de samenwerking beter te maken. We vertellen je tijdens de training ook over de LSD-methode (luisteren, samenvatten en doorvragen/doorgronden. Daarna bepaal je wat je met de feedback doet en zo ja, wanneer. Feedback is niet de waarheid. Het is wat jouw handelen met een ander doet. Meer weten? Check onze agenda voor de data van de training.

WAT KUNNEN WE VOOR JE DOEN? VERTEL HET ONS.

9 + 12 =

Meld je nu aan!

Ontvang wekelijks (gratis) de INGRID+ Academy mailing.
Met mediatips, verrassende verhalen en vragen die je aan het denken zetten.
Mogen wij jou inspireren? 

Gefeliciteerd. Het is gelukt! Jouw naam en e-mailadres staan op de mailinglist. Vanaf nu ontvang je wekelijks inspiratie in jouw mailbox waarmee jij jouw relaties sterker maakt. Want daar gaat het om. Relaties sterker maken. #maakrelatiessterker ingridacademy.nl