Maak relaties sterker met onze impactvolle trainingen 033 7370459 hallo@ingridacademy.nl

TRAINING DISC® INZICHT IN JEZELF

Wanneer kom je naar de training DISC® Inzicht in jezelf?
Je wilt een wetenschappelijk onderbouwde DISC®-persoonlijkheidsanalyse voor meer zelfinzicht.

Waarom, met welk doel?
Inzicht krijgen in jouw voorkeursgedrag en drijfveren.

Wat levert de training jou op?
+ Je ontdekt welk gedrag jouw voorkeur heeft, zo krijg je meer inzicht in jezelf.
+ Je leert het gedrag van anderen beter begrijpen, en niet persoonlijk op te vatten.
+ ‘Know how’ van wat DISC® is en hoe je het inzet in je communicatie. Of het nou per mail, telefoon of een face-to-face gesprek is.

Je kan in deze training niet zonder
+ Wetenschappelijk onderbouwde DISC®-rapportage met jouw resultaten.
+ Deze training is ook zeer geschikt als teamtraining. Dit kan gewoon via je SLIM-Membership.
Wil je een de DISC®-analyse? Neem dan contact op met hallo@ingridacademy.nl.

Wanneer kan je deelnemen?
De training DISC® Inzicht in jezelf vindt plaats op:

+ Dinsdag 10 november 2020

Tijd
09.00 – 12.00 uur

Locatie
INGRID+ Academy
De Kronkels 5a
3752 LM BUNSCHOTEN (UTRECHT)

Met wie?
Je volgt de training DISC® met maximaal acht deelnemers. Alle aandacht voor jou.

DISC is een geweldig instrument

“DISC® is een geweldig instrument. Het geeft inzicht in je eigen gedrag en in dat van anderen. En dat heb ik hard nodig in mijn werk want daar komen alle rood, geel, blauw en groen types wel voorbij! Wat een verhelderende training en het boekje ‘het abc van de persoonlijkheid’ is nooit ver bij mij vandaan!”

Teunis Meerkerk, Van Halteren Infra

Meer inzicht in jezelf en de ander

‘Ga je mee lunchen?’, vraag je je collega. Eigenlijk heb je er bar weinig zin in, maar er zijn vandaag geen andere collega’s op kantoor. Je zet jezelf op de automatisch luisterpiloot. Je weet namelijk dat deze vraag een enorm verbaal geweld teweeg brengt bij deze praatgrage collega. Voor jou is ‘ja’ of ‘nee’ voldoende, voor je collega is het ‘t sein om (eindelijk) weer eens flink van wal te steken. En ja hoor, daar gaat ‘ie… Zucht…

Vandaag gaat het over zijn trouwe goudgele labrador die afgelopen weekend helemaal naar de dierenarts moest in Zwolle! ‘Heb je ’t gehoord? Zwolle!!’ vraagt ie me, terwijl ie me dwingend aankijkt. Oh ja… Je reageert, zoals gewenst, nog even geschokt.  Je collega kijkt je even bevreemdend aan, maar besluit dat zijn verhaal een grotere urgentie heeft. ‘Omdat de dierenkliniek in de buurt geen weekenddiensten had! Het was misschien wel drie kwartier extra rijden!

En dat met die hitte, op elkaar geplakt in de rode Opel van mijn moeder. Dat was nu letterlijk een hondenhok.’ Hij lacht smakelijk. Jouw weinige enthousiasme voor zijn verhaal weerhoudt hem niet nog verder uit te weiden. Over dat ie zijn overgrootvader die in de buurt van Epe een boerderij heeft gehad, nu maar even op heeft gezocht in Zwolle. Je weet alles. Dat die boerderij nog in de familie is en dat neef Thijs er nu woont met zijn vrouw en vijf kinderen. Vijf, want tjsa…de laatste was een tweeling. Ze waren enorm geschrokken, nu zijn ze er blij mee…

Acteertalent

Herken je dat? Zo’n collega die een enorme verhalenverteller is? Altijd even enthousiast, optimistisch en vol goede ideeën. Leuk zo’n collega, maar welk effect heeft dit op jouw functioneren als collega? Als jij juist heel taakgericht bent, dan kun je deze collega echt ervaren als een stoorzender. In het begin heb je er wellicht nog wel lol in, hij zorgt voor sfeer. Maar uiteindelijk moet er wel gewerkt worden. Je stelt jezelf doelen in de gesprekken met deze collega, dan houd je het wel vol.

Inmiddels heb jij al je hummetjes geperfectioneerd in toonhoogte, ben je een acteertalent geworden (doen alsof je luistert) en kun jij heel subtiel gesprekken afkappen. Als je collega ein-de-lijk klaar is en vraagt ‘Hoe was jouw weekend?’ antwoord jij dat je een goed weekend had en hebt genoten van de zon. Vervolgens ben jij degene die doorpakt en zegt: ‘Zo, ik heb m’n bammetje op. We moeten weer aan de slag.’

Ideaal versus realiteit

Deze twee type collega’s zijn zo verschillend. In de ideale wereld, zijn ze daar blij mee. Weten ze waar de ander goed in is (en waar niet), en waarderen dat. Ze vullen elkaar perfect aan. Helaas is de realiteit vaak anders. Jouw praatgrage collega voelt zich niet altijd gehoord, als je zijn verhaal afkapt en heeft heus wel door dat je vaak niet echt luistert naar zijn enthousiaste verhalen. Hij vindt jou  maar saai. Kun je niet eens wat spontaner zijn? En hey… het was toch een goede grap van dat hondenhok?

Trouwens, je mag zelf ook wel eens wat vertellen, altijd zo kort en gesloten. Vertrouw je hem niet ofzo?  Dit kan, als het vaker voorkomt, een heel eigen leven gaan leiden. Terwijl de verklaring zo simpel is. Jullie zijn twee andere type mensen, met andere voorkeursgedragsstijlen. Met DISC®-profiel zijn deze verschillen eenvoudig te duiden. Vervolgens draait het om begrip. Begrip van jezelf en begrip van de ander. Zonder oordeel.

Vier gedragsstijlen in DISC

Er is een manier om gedrag in kaart te brengen. Dat kan met het DISC®- persoonlijkheidsprofiel. DISC® geeft aan wat jouw voorkeursgedragsstijl is. Ook leer je het gedrag van anderen beter begrijpen, zodat je daar op in kunt spelen. Er zijn vier gedragsstijlen te benoemen. Meestal heb je twee gedragsstijlen die de boventoon voeren. Een korte toelichting op de vier stijlen (uiteraard gaan we hier uitgebreid op in tijdens de training DISC®: Inzicht in jezelf van INGRID+ Academy):

  • D. Ken je iemand die assertief is, direct is en alleen de essentie wil? Dat is de D-stijl. Deze mensen zijn daadkrachtig, direct en bezitten een sterke wil. Ze zijn resultaatgericht. De D staat voor Dominant, Daadkrachtig en Dynamisch.
  • I. Heb je collega’s die gemakkelijk communiceren, vriendelijk zijn tegen iedereen die ze tegen komen? Dat is de I-stijl. Deze mensen zijn optimistisch, vriendelijk en praatgraag. Ze zijn communicatief sterk. De I staat voor (be)Invloedend en Interesse in mensen.
  • S. Ken je mensen die goede luisteraars en fantastische teamspelers zijn? Dit is de S-stijl. Ze zijn erg sociaal. Deze mensen zijn stabiel, geduldig, loyaal en praktisch. De S staat voor Stabiel, Sociaal en Samen.
  • C. Heb je ooit samengewerkt met iemand die ervan geniet om feiten en details te verzamelen en die grondig is in alle activiteiten? Dit is de C-stijl. Deze mensen zijn nauwkeurig, gevoelig en analytisch. De C staat voor Correct, Consciëntieus en Calculerend.

Stel je jezelf wel eens één (of meer) van de volgende vragen? Waarom ga ik zo graag naar feestjes? Hoe komt het dat ik wedstrijden zo belangrijk vind? Waarom moet ik altijd doelen stellen? Hoe kan het toch dat ik nooit uit kom met mijn tijd? Waarom geniet ik zo van een fijne sfeer? Is het nu echt zo moeilijk om beslissingen te nemen? Waarom lok ik soms discussie uit? Heeft iedereen zoveel onrust in zijn lijf als ik? Waarom vind ik veranderingen zo lastig?

Een wereld van verschil

Deze en nog veel meer vragen worden verklaard met je DISC®-profiel. Je maakt eerst een vragenlijst thuis, daar komt een prachtig rapport uitrollen en tijdens de training gaan we daar uitgebreid op in. Het heet niet voor niets ‘Inzicht in jezelf’. Maar we kijken verder, het geeft ook inzicht in de ander. Je ontdekt tijdens de DISC®-training waarom je met collega A altijd zo goed kan samenwerken, maar waarom je met collega B bijna altijd botst. In de training geven we je handreikingen hoe je meer die ‘ideale wereld’ (uit een eerdere alinea) kunt benaderen. Kleine aanpassingen in je gedrag, kunnen een wereld van verschil maken.

Meer weten van de DISC® en vooral over je eigen profiel en wat dat betekent in relatie met  anderen? Kom dan naar de training DISC®: Inzicht in jezelf! Schrijf je in via de app. Wil je deze training met je team doen? Hartstikke leuk. We verzorgen een training op maat. Neem contact met ons op.

Wat kunnen we voor je doen? vertel het ons.

5 + 7 =

MIS NOOIT MEER EEN TIP
2X PER MAAND IN JE INBOX
TIPS OVER COMMUNICATIE, MUST SEE TED TALKS EN MEER...

Bedankt voor je aanmelding! Mijn eerste tips verschijnen binnenkort in je inbox.