Welkom in de Academy: De Kronkels 5a, 3751 LM Bunschoten, UTRECHT 033 7370459 hallo@ingridacademy.nl

TRAINING CV MAKEN

Wanneer kom je naar de training CV maken?
Heb je zin om uitgenodigd te worden op sollicitatie- of kennismakingsgesprek? Kom naar de training CV maken!


Waarom?
Jij wilt een cv dat de feiten weergeeft én laat zien wie je bent.


Wat levert de training jou op? 

 • Je weet het wat en waarom van een pakkende cv.

 • Een inspirerend format om je cv op te stellen.

 • Je hebt kennis van wat je er in je cv moet staan, en hoe je dat slim omschrijft.

 • Voortaan weet je wat een persoonlijk profiel is, hoe je daarmee overtuigt en hoe je die natuurlijk opstelt.

 • Je kunt eenvoudig je cv aanpassen per sollicitatie (ja, dat is een aanrader).

Wanneer kan je deelnemen?

Je bent van harte welkom om mee te doen met de training CV maken. We bieden je de training aan via een-op-een coaching. Bel 033-7370459 om je training in te boeken. Of boek de training exclusief voor jouw team.

Tijd

09.00 – 12.00 uur

Locatie

INGRID+ Academy
De Kronkels 5a
3752 LM Bunschoten (UTRECHT)

 

 

Met wie?

Je volgt de training met maximaal acht deelnemers. Alle aandacht voor jou en jouw cv.

Oprechte hulp en aandacht

 

“Ik had niet verwacht dat ik de stap zou zetten. Ben er nog iedere dag dankbaar voor! Wat een carrièreswitch! Heel hartelijk dank trainer Janine voor al je oprechte hulp en aandacht in dit proces. En ook voor alle trainingen die ik via de leergang Loopbaandvies gevolgd heb! Bedankt!”

Wijnand de Graaf, docent Biologie

Quiz je CV in elkaar!

Vliegt jouw tijd ook voorbij? En voel je je soms zo ongemotiveerd? Snap je daar soms niets van omdat je echt wel graag ander werk wilt? Verdoe je je hele avond met andere ‘hele belangrijke bezigheden’? Ga je met een onvoldaan gevoel naar bed, omdat je weer niet hebt gedaan wat je moest doen? In dit geval je cv opstellen. Eerst even Insta checken. Oh, daar kun je ook wel eens een leuk filmpje neerzetten. Dan nog even Facebook. Je bent afgeleid. Zie je daar nu de nieuwe vriendin van je ex op het feestje van je oud-klasgenoot? Oh…wacht even. Je was iets anders aan het doen. CV maken. Maar waar moet je beginnen? Toch even terug naar die Facebook-foto hoor. Wat is nu weer de link tussen je oud-klasgenoot en de vriendin van je ex? Zou het nog aan zijn eigenlijk? Oeps. Zucht. Nee. CV! En. Gauw!

Oke. Nu weet je nog niet waar je moet beginnen. Om inspiratie op te doen, hier een testje. Doe je mee? Noteer 1 tot en met 10 op een briefje en dan ‘waar’ of ‘niet waar’. Sollicitanten klaar? Bakken eeuuh… Quizzen maar!

De CV-Quiz:

 1. Een cv mag hooguit drie A4 zijn.
 2. Je moet altijd een foto plaatsen op je cv.
 3. Hyperlinks in je cv zijn over de top.
 4. Gaten in je cv tover je weg door slim te spelen met data.
 5. Al je werkervaring zet je met toelichting op je cv.
 6. Je laat je leeftijd achterwege als je ouder bent dan 50.
 7. Je laat zien dat je een professional bent door vakjargon te gebruiken.
 8. Bijbaantjes vermeld je op je cv.
 9. Een onafgemaakte opleiding noteer je wel op je cv.
 10. Je vertelt in je profieltekst wat je allemaal in huis hebt.

‘De tijd is om! We gaan naar het jury-oordeel,’ zou André van Duin zeggen bij Heel Holland Bakt. Hier komen de antwoorden:

 1. Niet waar.

 Een cv mag hooguit drie A4 zijn.

Een cv is hooguit twee A4’tjes zelfs al heb je 30 jaar werkervaring, en weet je nog zoveel leuks over jezelf te vertellen. Remember, in 7 seconden scannen ze je cv, dat lukt niet met 3, 4 of 5 kantjes. Overigens is het dan ook de vraag of je wel prioriteiten kunt stellen, of je niet te lang van stof bent, of je jezelf zo belangrijk vindt? Om elk misverstand te voorkomen, doe maar twee A4’tjes.

 1. Waar.

Je moet altijd een foto plaatsen op je cv.

Zeker doen. men onthoudt namen met een foto veel beter! Zorg wel dat het een lachende foto is, scherp en goed belicht. En zonder blote schouders en zo. Het is je eerste indruk. Wist je bijvoorbeeld dat LinkedIn-profielen met een foto 21x vaker bekeken worden? Dat zegt wel wat toch?

 1. Niet waar.

Hyperlinks in je cv zijn over de top.

Hyperlinks in je cv zijn niet over de top. Juist een slimme zet. We willen het recruiters zo makkelijk mogelijk maken om jou te contacten, of meer over jou te weten te komen. Een hyperlink naar je LinkedIn is een goed idee, of bijvoorbeeld naar je wekelijkse blog.

 1. Niet waar.

Gaten in je cv tover je weg door slim te spelen met data.

Laat de gaten voor wat het is. Ben je er een tijd tussenuit geweest voor een wereldreis, een sabbatical, wegens een burn-out, om voor de kinderen te zorgen, omdat je in rehab zat of om vrijwilligerswerk te doen. Noteer dat achter die jaren. In het sollicitatiegesprek kan je het nader toelichten.

 1. Niet waar.

Je zet al je werkervaring met toelichting op je cv.

De laatste 10 jaar is relevant en die benoem je met tekst en uitleg. Geen hele verhalen, gewoon bullets. Wist je dat we graag rijtjes lezen, opgesomd met nummers of bullets?

Je noemt je bedrijf (tip: met de huidige bedrijfsnaam!) en je functie. Ook hier geldt de meest gangbare. Die omschrijf je in één zin. Vervolgens komen die lekker leesbare bullets met taken, resultaten, projecten, cijfers etc. Hoe concreter hoe beter.

 1. Niet waar.

 Je laat je leeftijd achterwege als je ouder bent dan 50.

Niet doen! Elke recruiter wil weten wat je leeftijd is en daarnaast, ze kunnen best hoofdrekenen. Op je CV staat ook wanneer jij je middelbare schoolopleiding afrondde. En misschien zijn ze juist op zoek naar een vijftiger met bakken ervaring, die al is uitgeraasd en dus zorgt voor rust. Gooi niet je eigen glazen in, maar onderstreep je voordelen als vijftiger.

 1. Niet waar

Je laat zien dat je een professional bent door vakjargon te gebruiken.

Dat kun je juist op tal van andere manieren laten zien, zoals je  werkervaring en je opleiding. En wist je dat we mensen die vakjargon en dure woorden gebruiken vaak minder slim vinden dan degene die iets ingewikkelds in eenvoudige woorden zegt? Dat komt doordat veel ‘gewone mensen’ vakjargon en dure woorden zijn gaan gebruiken om slimmer te lijken. Maar we zijn nu met elkaar al zo slim, dat we daar doorheen prikken.

 1. Waar.

Bijbaantjes vermeld je op je cv.

Ja, je vermeld bijbaantjes op je cv. Maar keep it short! Relevante banen benoem je natuurlijk. Wil jij een functie van beleidsmedewerker in de zorg, dan is het wel handig om te vermelden dat je in de thuiszorg hebt gewerkt. Maar het is minder relevant dat je bollen hebt staan in pakken bij bakkerij ’t Stoepje. Je kan ook een kopje maken diverse bijbanen, zoals postbezorger, inpakker en caissière. Daarbij maakt het ook uit waar je op dit moment zit in je carrière. Hoe relevant is het voor je nieuwe baan?

 1. Waar.

Een onafgemaakte opleiding noteer je wel op je cv.

Dat mag je zeker doen. Wees eerlijk. Altijd! Natuurlijk hoef je er geen nadruk op te leggen. Maar hr-medewerkers zijn ook mensen, ze zijn benieuwd naar wie je bent. Je motivatie en waarom je bepaalde keuzes hebt gemaakt. Prima! Belangrijk is wel dat je tekst en uitleg kan geven over het waarom van je keuzes. 

 1. Niet Waar.

Je vertelt in je profieltekst wat je allemaal in huis hebt.

Je vertelt wat je in huis hebt én wat relevant is voor de functie. Zorg ervoor dat het niet bij abstracte termen blijft, maak het concreet zoals in deze zin: ‘ICT  is meer dan werk, het is mijn passie! Dat is ook de reden dat ik elke ochtend om 6.00 uur de internationale newsfeeds lees op zoek naar het laatste IT-nieuws.’

Resultaat en vervolg

Zo. Hoe ging het? Nu heb je op een leuke manier, al heel wat bruikbare tips om je CV te maken. Een CV is natuurlijk nog wel meer dan in de quiz behandeld. Wil je echt alle in’s en out’s weten? Volg dan de training CV maken bij INGRID+ Academy (samen met andere deelnemers in hetzelfde schuitje of één-op-één). Op kantoor hebben wij verse koffie en knapperige bokkepootjes. Je bent van harte welkom. Je gaat gegarandeerd naar huis met een geweldige ‘basis cv’ die je enkel en alleen hoeft aan te passen per sollicitatie. We denken ook met je mee over je profieltekst, één van de moeilijkste onderdelen, weten we uit ervaring. We zien je snel!

WAT KUNNEN WE VOOR JE DOEN? VERTEL HET ONS.

8 + 7 =

Voordat je verder leest...

Ontvang net als 1.007 andere professionals elke week de INGRID+ Academy nieuwsbrief met inspirerende verhalen, must-see TEDtalks en originele tips waardoor jouw relaties sterker worden. Geen zorgen, het is gratis en het kost je slechts een paar seconden. 

Bedankt voor je aanmelding! Onze eerste tips verschijnen binnenkort in je inbox. Yihaa!