Welkom in de Academy: De Kronkels 5a, 3751 LM Bunschoten, UTRECHT 033 7370459 hallo@ingridacademy.nl

BLOG – Het einde van het jaar is altijd een mooi moment om vooruit te kijken. Maar zeker ook om terug te blikken. Wat bracht 2019 jou? Welke momenten wil je inlijsten en welke waren minder succesvol? Welke dag wil je graag nog eens overdoen? En welk moment draag je voor altijd bij je?

Natuurlijk kan dit door een vragenlijst te beantwoorden en lekker met pen en papier aan de slag te gaan. Het kan ook anders. Hoe? Wij hebben voor jou deze originele vorm van reflecteren samengesteld.

Zin in inzicht in hoe 2019 voor jou was? Lees dan even verder. Want hier vertellen we je hoe jij zo’n creatieve reflectie aanpakt. Wat bracht 2019 jou? Breng het in kaart met deze originele vorm van reflecteren. Voor de creatievelingen onder ons! Plan een fijn momentje in voor jezelf en ga aan de slag. Wil je het resultaat met ons delen? Vinden we leuk! Mag ook online via #maakrelatiessterker en @ingridacademy

Maak een Moodboard
Reflecteren kan op vele manieren. Je kan een vragenlijst invullen. Eline Hoogenboom deelde een prachtige op haar blog en dit werkt prima! Of je hebt eens eengoed gesprek samen en stelt elkaar een aantal vragen. Wat ook kan is op een creatieve manier reflecteren. Doordat je
uit je hoofd komt ontdek je dat je tot andere inzichten komt. Wat zou er gebeuren als je van jezelf een moodboard zou maken? Een moodboard
dat ook laat zien hoe je nu in het leven staat. Dat laat zien hoe jij 2019 ervaren hebt. Wat was fijn en wat niet?

Aan de slag!
1. Neem een groot stuk karton in de kleur waarvan je denkt dat die op dit moment in je leven bepalend is (tip: kijk bij een Bruna).

2. Creëer vervolgens een grote stapel dat in je leven op het moodboard 2019 over jou zou kunnen thuishoren:
+ Zoek kranten en tijdschriften bij elkaar. Loop daar eens rustig doorheen en kijk naar stukjes tekst, woorden, foto’s, tekeningen, advertenties, etc. waarvan je het gevoel hebt dat die op dit moment bij je leven horen. Gebruik hiervoor ook gerust websites (van magazines maar ook op Pinterest kan je los) en print plaatjes, zinsdelen. Knip uit en leg ze op de stapel.
+ Zoek materialen (van wol, touw, knopen, elastiek) die op dit moment bij je leven horen en voeg ze aan de stapel toe.
+ Kijk eens in de natuur rond of je iets kunt vinden dat op dit moment bij je leven hoort en op je moodboard zou passen.
+ En… wees vooral creatief. Alles mag!

 

Rangschikken
Vervolgens ga je die stapel rangschikken. Wat hoort bij elkaar? Kan je dat ook bij elkaar plakken? En wat juist niet? Wil je echt alles erop hebben? Of kunnen dingen bij nader inzien toch weg worden gelaten? Misschien ontdek je wel dat er nog een gebied mist, zet dan je zoektocht naar materiaal voort. Als alles een plekje heeft gekregen, plak je het op. 

Wat zegt het moodboard?
Plan een afspraak met jezelf in jouw agenda. Je zorgt dat je niet gestoord wordt. Neem een lekker drankje, zet een fijn muziekje op, maak het gezellig en pak jouw moodboard erbij. Vervolgens ga je naar je moodboard kijken en vraag je je af wat dat moodboard over je leven te vertellen heeft.
1. Wat valt er als eerste op?
2. Welke onderwerpen ontdek je?
3. Wat voor gevoel roept dat moodboard als eerste bij je op?
4. Waar zou het moodboard om vragen?
5. Wat voor verhaal zou je over je moodboard schrijven?
6. Wat gebeurt er als je het moodboard op z’n kop bekijk?
7. Kortom: wat heeft 2019 jou gebracht?

Kortom: Laat het moodboard maar eens een andere blik op je leven werpen.

 

PS
Vond je dit een leuke manier van reflecteren? Laat een reactie achter (hieronder) en/of deel een foto van je moodboard online. En tag ons via @ingridacademy op Instagram  en gebruik de #maakrelatiessterker. Vinden we leuk! Als je geen social media gebruikt dan mag je
ons ook een mail sturen via: hallo@ingridacademy.nl

We vinden het echt leuk om jouw resultaat te zien. Alvast dankjewel en geniet van het maakproces!

 

Voordat je verder leest...

Ontvang net als 1.007 andere professionals elke week de INGRID+ Academy nieuwsbrief met inspirerende verhalen, must-see TEDtalks en originele tips waardoor jouw relaties sterker worden. Geen zorgen, het is gratis en het kost je slechts een paar seconden. 

Bedankt voor je aanmelding! Onze eerste tips verschijnen binnenkort in je inbox. Yihaa!